HITNO HOSPITALIZIRAN

Životna bitka bivšeg Barcelonina trenera

25.04.2014 u 06:24

Bionic
Reading

Bivši trener Barcelone Tito Vilanova pod hitno je hospitaliziran jer mu se zdravlje dramatično pogoršalo, javljaju španjolski mediji

Prema pisanju Marce, Tito Vilanova prije nekoliko dana zaprimljen je u bolnicu te će pod hitno morao biti operiran, radi pogoršanja zdravstvenog stanja i želučanih komplikacija.

Vilanova se već dvije godine bori s tumorom parotidne žlijezde zbog kojeg je prošle godine morao napustiti klupu Barcelone. Podsjetimo da se Vilanova liječi od tumora parotidne žlijezde zbog čega je u prošloj sezoni više od dva mjeseca izbivao s klupe, odlazeći, između ostaloga, i na terapije u New York. Sada se, očigledno, tumor ponovno vratio i time mu nanovo zakomplicirao zdravstveno stanje.

Vilanova je trenersku dužnost preuzeo na početku prošle sezone, kada je kao zamjenik uskočio na mjesto gdje je ranije sjedio Josep Guardiola.

Unatoč povremenim izostancima, Barcelona mu je na kraju sezone osvojila naslov u La Ligi (32-4-2), u kojoj je dominirao Lionel Messi. Dok je Barca osvajala naslov, Vilanova se vratio na klupu pa je i proslava prvaka bila posebno emotivno nabijena, ali je u srpnju prošle godine podnio ostavku kako bi se posvetio svojoj borbi s opakom bolešću. Kao njegov nasljednik na klupu Barce stigao je Gerardo 'Tata' Martino.

'Tito će ponovno pobijediti u ovoj strašnoj borbi. U ime svih igrača i svih ljubitelja Barce, šaljem mu svu svoju ljubav i podršku. Na kraju dana, on je ipak osoba i čovjek, a ne samo trener', rekao je Andres Iniesta, a prenosi AS.