NIŠTA OD SVEGA

Vlada RH o Euru 2020: Načelno podržavamo, ali...

24.04.2014 u 18:34

Bionic
Reading

U petak istječe rok za prijavu gradova domaćina za nogometni Euro koji će se 2020. održati diljem Europe

Nakon što se iz priopćenja nogometnog saveza dalo zaključiti da projekt suorganizacije Eura 2020. nema perspektivu, dojam je još upečatljiviji nakon odgovora iz Vlade RH na upite s tportala.

Pitali smo predstavnike vlasti hoće li dati neophodnu garanciju za izgradnju potrebne infrastrukture, a odgovor prenosimo u cijelosti:


'Vlada Republike Hrvatske, odnosno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, kao ministarstvo nadležno za sport, načelno su podržali kandidaturu Republike Hrvatske i domaćinstvo Europskog prvenstva u nogometu 2020. godine.

Međutim, konačnu ocjenu o kandidaturi, Vlada Republike Hrvatske može donijeti tek nakon provođenja postupka na temelju prijedloga za isticanje kandidature i domaćinstva Europskog prvenstva u Republici Hrvatskoj, a koji bi trebao sadržavati sve potrebne dokumente za donošenje konačne odluke, poput projekta organizacije prvenstva s detaljnom procjenom prihoda i rashoda, troškova, očekivanih iznosa sredstava iz državnog proračuna i dr. Takav prijedlog u Vladu Republike Hrvatske do danas nije stigao,' stoji u priopćenju.

Kako rok istječe već u petak (sutra), od konkretizacije ambicioznih planova neće biti ništa. Obzirom na stanje u državnoj blagajni i trenutne svrsishodnosti ulaganja u stadione - možda i bolje. Iako, ovaj slučaj ponovno otkriva apsolutni šum u komunikaciji između civilne i nogometne hrvatske vlasti što nikako nije dobar pokazatelj.