ZASAD NESLUŽBENO

Iz Uniteda procurilo: David Moyes je bivši...

22.04.2014 u 00:05

Bionic
Reading

Iz kluba je procurilo kako više nema šanse da David Moyes ostane na kormilu. U posljednjem je kolu poražen kod svoga bivšeg kluba Evertona 2:0, pa se čini kako je to kap koja je prelila čašu

Nekoliko engleskih medija piše kako se Manchester United sprema uručiti otkaz svom škotskom menadžeru, 50-godišnjem Davidu Moyesu, nakon niza razočaravajućih rezultata i sve lošijih igara momčadi ove sezone…

Manchester United objavio je u svibnju prošle godine kako će Davis Moyes naslijediti svog sunarodnjaka, legendarnog Alexa Fergusona nakon odlaska u mirovinu. Moyes je na Old Trafford stigao iz Evertona u kojem je proveo proteklih 11 godina. Čini se da je upravo poraz kod Evertona 2-0 u nedjeljnom ligaškom dvoboju bio kap koja je prelila čašu kod obitelji Glazer, koja ima klub u vlasništvu, te je dosad pokazivala strpljenje za čitav niz Moyesovih podbačaja, ali ga je napokon izgubila.

Manchester United ove je sezone u Premierligi kao branitelj naslova pod Moyesovim vodstvom pretrpio čak 11 poraza, te na ljestvici drži 7. mjesto. Od četvrte pozicije, koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, udaljen je 13 bodova.

Engleski mediji pišu kako bi Moyes mogao dobiti otkaz na kraju sezone, možda čak i prije toga. U tom slučaju bi vjerojatno legendarni Ryan Giggs bio zamoljen da preuzme vođenje momčadi do kraja sezone.

Guardian piše da se kao potencijalni Moyesovi nasljednici spominju Jürgen Klopp, trener Borussije Dortmund, Diego Simeone, koji obavlja fantastičan posao na klupi madridskog Atletica, Lauren Blanc, trener francuskog prvaka PSG-a koji je ranije vodio francusku reprezentaciju, a igračku karijeru završio je upravo u Manchester Unitedu, te trofejni nizozemski stručnjak Louis van Gaal, trenutno izbornik nizozemske reprezentacije.

Manchester United zasad nije demantirao tvrdnje engleskih medija da aktualnom menadžeru sprema dati otkaz.