SJAJNI STRUČNJAK

Bivši izbornik Argentine novi trener Marseillea

21.04.2014 u 14:49

Bionic
Reading

Prema riječima Marseilleovog potpredsjednika Vincenta Labrunea, francuski nogometni prvoligaš dogovorio je suradnju s argentinskim trenerom Marcelom Bielsom (58)

Bivši izbornik Argentine i Čilea, te bivši trener Athletic Bilbaa dovodi se putem medija u kontekst potencijalnog preuzimanja Marseillea već nekoliko tjedana, a čini se da će se posao uskoro i službeno realizirati. Sam je Bielsa najveći klupski uspjeh postigao kao trener Athletic Bilbaa, s kojim je došao do finala Europske lige.

'Postigli smo provizorni sporazum i sada moramo dogovoriti detalje. Bez euforije možemo reći da smo uvjereni da će se sporazum realizirati. I mogu reći da ćemo imati sjajnog trenera za sljedeću sezonu' – rekao je Labrune nakon nedjeljnog remija protiv Lillea (0-0) u Le Championnatu.

Jose Anigo je privremeni menadžer Marseillea od prosinca prošle godine kada je smijenjen Elie Baup. Bielsa je bez posla od lipnja prošle godine kada je napustio klupu Athletic Bilbaa, dok je Marseille tek šesti u francuskom prvenstvu četiri kola prije kraja i vrlo vjerojatno neće vidjeti Europu sljedeće sezone.