NOVINARI ŠOKIRANI

Mourinhovo ludilo dobilo jednu sasvim novu dimenziju!

20.04.2014 u 10:03

Bionic
Reading

Karizmatični portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho odradio je još jednu konferenciju za novinare za pamćenje, nakon što je njegova momčad pretrpjela neočekivani poraz u utrci za naslov prvaka...

Chelsea je u subotu na svom Stamford Bridgeu poražen od Sunderlanda s 1-2, čime je Liverpool dobio priliku odvojiti se na velikih pet bodova prednosti uoči dolaska Chelseaja na Anfield. Menadžer londonskog sastava bio je vrlo ljut nakon susreta i poraza od Sunderlanda, a njegova kratka konferencija za novinare zvučala je ovako:

'Želim reći četiri stvari. Odmah vam se ispričavam jer će to biti jedino što ćete čuti od mene danas, jer bih vam na svako iduće pitanje odgovarao na isti način,' započeo je Mourinho, a potom krenuo redom čestitati.

'Prije svega želim čestitati svojim igračima jer su dali sve što su imali i ono što nisu imali. Čestitam Sunderlandu, jer je pobijedio. Zatim čestitam Mikeu Deanu (sucu) jer je fantastično sudio utakmicu. I čestitam Mikeu Rileyju (šefu premierligaških sudaca) koji tijekom cijele sezone odrađuje fantastičan posao. Pogotovo u završnici sezone, posebno kada su momčadi koje su u igri za naslov u pitanju,' rekao je Mourinho te se zaputio prema izlazu kada su novinari graknuli da žele objašnjenje komentara.


'Rekao sam sve što sam imao. Te su četiri ključne stvari koje sam imao za reći. Čestitao sam svojim igračima jer su dali sve od sebe. Borili su se i igrali su do posljednje sekunde, te smatram da su zaslužili moju pohvalu. Zatim sam čestitao igračima Sunderlanda, neovisno na koji su način ili zašto su osvojili ova tri boda, ali jesu. To je velika stvar za njih i zato im čestitam. Čestitao sam i Mikeu Deanu, jer smatram da je njegova izvedba bila nevjerojatna i smatram da je u redu da mi menadžeri odamo priznanje sucima za takve nastupe. Došao je na Stamford Bridge odraditi povijesni nastup i u tome je uspio. Mikeu Rileyju sam čestitao jer je on šef svim sucima i jer smatram da je iza njega fantastična sezona. Zato čestitam i njemu. Hvala vam,' rekao je Mourinho i napustio konferencijsku sobu.

Kakve će posljedice snositi zbog svojih sarkastičnih komentara teško je predvidjeti, jer teoretski nije izjavio ništa pogrdno prema sucima. Hvalio ih je, ali na sarkastičan način. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li engleska Premierliga imati hrabrosti kazniti Mourinha zbog toga.