TRENER BARCE:

'Messi odlazi? To nije ozbiljno!'

19.04.2014 u 16:04

Bionic
Reading

Trener Barcelone Gerardo Martino priznao je da je začuđen nagađanjima da bi ponajbolji svjetski nogometaš Lionel Messi mogao predstojeće ljeto napustiti klub

Špekulacije su se u dijelu španjolskih medija pojavile nakon nekoliko lošijih Messijevih utakmica. Spominje se njegovo nezadovoljstvo i izostanak dogovora oko produljenja ugovora, a kao moguće se nove destinacije navode klubovi koji su u stanju platiti astronomsku odštetu - PSG i Manchester City.

Za Martina su sve to, međutim, besmislice. Argentinski stručnjak je uvjeren da će Messijeva budućnost vezana isključivo uz Barcelonu, klub u kojem trenira još dječačkih dana.

'Rekao bih da je 99 posto svijeta iznenađeno nagađanjima o Messijevoj budućnosti. Takve priče uopće ne uzimam za ozbiljno i ne mogu shvatiti otkud dolaze. Leo je u Barçi 13 godina i njegova je budućnost ovdje' - istaknuo je Martino na konferenciji za novinare.


Ako Messijeva budućnost i jest u Barceloni, Martinova vrlo vjerojatno nije. Ispao je iz Lige prvaka, poražen je u finalu Kupa kralja, a u španjolskom prvenstvu ima samo minimalne izglede za naslov.

'Nikad nisam rekao da sam donio odluku o svojoj budućnosti. Rekao sam da postignuti rezultati ne utječu na ugovor, ali morat ću razgovarati sa svima o ovosezonskim dosezima. Nisam zadovoljan svojim radom. Kad nema rezultata, nitko ne može biti zadovoljan, a kad ovakva momčad nema rezultata, problem je još veći.'