ŠPEKULACIJE

Što se to događa - Messi odlazi iz Barce?

18.04.2014 u 12:04

Bionic
Reading

Bivši kapetan Barcelone Juan Manuel Asensi izjavio je u razgovoru za Mundo Deportivo da ne zna razlog zbog kojeg Lionel Messi igra na tako slaboj razini posljednjih tjedana, no vjeruje da iza svega stoji nešto veliko...

'Iznenađen sam, ali još više zabrinut. Nešto se dogodilo Messiju, jer ovo što gledamo nije on. On je uvijek bio najpredaniji u utakmicama poput one s Atletico Madridom i minule s Real Madridom. No ovoga puta nije ni došao na utakmicu. Nešto mu se, vjerujem, veliko dogodilo u posljednje vrijeme i to ga očito jako muči,' rekao je bivši igrač katalonskog kluba iz razdoblja od 1970. do 1981. godine.

Mnogi nagađaju razloge Messijevih slabih partija, a neka od objašnjenja glase: želi bolji ugovor, nezadovoljan je pozicijom koju igra kod Gerarda Martina, smatra da ga klub ne štiti dovoljno u medijima, bliži se Svjetsko prvenstvo na kojem želi osvojiti naslov s Argentinom...

'Nikada nisam vidio tako tužnog i beskrvnog Messija. Ne vjerujem da je riječ o novcu ili da je pitanje skorašnjeg Svjetskog prvenstva. Sumnjam u sve te priče. Nešto se dogodilo. Ali što, to zna samo Leo', zaključio je Asensi.


Gotovo nevjerojatnu priču objavio je španjolski AS koji tvrdi da Barcelona razmišlja čak i o prodaji argentinskog genijalca na kraju ove sezone. Malo je momčadi koje bi mogle platiti 200 milijuna eura koliko iznosi otkupna klauzula u njegovom ugovoru, ali katalonski bi klub navodno pristao i na puno manje, te potom krenuo u rekonstrukciju momčadi.

Koliko u toj priči ima istine teško je reći. Messi, njegovi suigrači i klupski čelnici konstantno tupe da je Argentinac sretan i zadovoljan i da nema namjeru odlaziti u neki drugi europski klub do kraja svoje profesionalne karijere. Jedini klub u koji je Messi priznao da bi otišao je klub iz kojeg je stigao u Barcelonu – argentinski Newell's Old Boys. No s obzirom da mu je tek 26 godina teško je za očekivati tako rani povratak u Argentinu.

Messi je za Barcu zabijao nevjerojatne golove