DINAMU MIRAN UZVRAT

Poker projektila ravno u srce

20.08.2009 u 21:52

Bionic
Reading

Dinamo je u prvom dvoboju zadnje kvalifikacijske runde za Europksu ligu, na svom stadionu, svladao edinburški Hearts sa 4:0 i tako već nakon prvog dvoboja osigurao plasman u drugi razred europske elite

Jurčićeva momčad pred 20-ak tisuća raspoloženih gledatelja izišla je borbeno i vidljive želje za pobjedom. Kako su 'naši' igrači iz njihova prethodnog škotskog protivnika Dundeeja govorili, Heartsova obrana pod pritiskom puca kao šibica. Dinamov vezni red, popunjen igračima koji nemaju status maratonaca, uspješno je odigrala kolektivni presing i gostima zabranila izlazak iz vlastite polovice.

S druge strane redale su se prilike pred vratarom Kellom. Četiri (Mandžukić, Papadopoulos, Vrdoljak europolom, Bišćan) udarca završila su u njegovoj mreži, a da je čovjek bio najbolji pojedinac iz redova Heartsa.

Rezultat 4:0, naravno, ne znači automatski i matematičku potvrdu kvalifikacija, no Dinamova nadmoćna igra protiv protestantskog sastava iz glavnog grada Škotske ne ostavlja prostora za optimizam pred uzvrat. Dinamo gotovo da i nije imao slabu točku. Kruno Jurčić potpisao je jednu lijepu maksmirsku večer. Uporno je vjerovao kako tri kreativca u veznom redu mogu odigrati presing, što su mu večeras Sammir, Morales i Badelj uzvratili povjerenjem.

Uz utakmicu, koja je bila dovoljna i sama po sebi, lijep dojam upotpunile su i tribine. Gledatelji su posegnuli za otočkim stilom praćenja nogometa, lijepi potezi bivali su nagrađeni pljeskom. Tribine su bile odlično raspoložene, a kao lajtmotiv večeri može poslužiti skandiranje s kraja susreta: 'I nikom nije lepše neg' je nam...'