DOM BORUSSIJE DORTMUND

Westfalen je najljepši stadion na svijetu

14.08.2009 u 09:37

Bionic
Reading

Engleski novinari su napravili svoj odabir najljepših stadiona svijeta, a na prvo mjesto nisu stavili neko 'otočko' zdanje nego dom dortmundske Borussije Westfalen

Stadion njemačkog nogometnog prvoligaša Borussie Dortmund izabran je najljepšim nogometnim stadionom na svijetu u izboru britanskog Timesa.

'To mjesto je sagrađeno zbog nogometa i koje iz utakmicu u utakmicu ima najbolju atmosferu u Europi. To je nogometni klasik,' navedeno je u obrazloženju britanskog dnevnika. Stadion Signal Iduna Park (bivši Westfalenstadion) ima 80.500 mjesta i na svakoj utakmici Borussije je rasprodan.

Drugo mjesto na Timesovoj listi zauzima dom milanskih klubova Intera i Milana, San Siro, dok je na trećem mjestu legendarni stadion Liverpoola Anfield.

Engleski dnevnik je među deset najboljih svjetskih stadiona uvrstio i igralište Fulhama, Craven Cottage, no najviše čuđenja izaziva osmo mjesto na kojem se nalazi stadion Dinama iz Bukurešta. Stadion je sagrađen 1952. godine i ima samo 15.000 mjesta, no Englezi ga smatraju remek-djelom 'hladno-ratovskog šika'.

TOP 10:

1. Westfalenstadion - Borussia Dortmund
2. San Siro - Milan, Inter
3. Anfield - Liverpool
4. Inonu - Bešiktaš
5. Allianz Arena - Bayern
6. Santiago Bernabéu - Real Madrid
7. La Bombonera - Boca Juniors
8. Stadion Dinama - Dinamo Bukurešt
9. Nou Camp - Barcelona
10. Craven Cottage - Fulham