EURO 2016.

Opet s Talijanima! Hrvatskoj teška kvalifikacijska grupa!

23.02.2014 u 13:10

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u kvalifikacijskoj skupini H za Euro 2016. godine, u kojoj su još i Italija, Norveška, Bugarska, Malta i Azerbajdžan...

Izbornik Niko Kovač ne može biti pretjerano zadovoljan ždrijebom u Nici. Hrvatska je izvukla zahtjevnu skupinu koju dijeli s još tri opasne reprezentacije, no svejedno je jedan od glavnih favorita za prolazak dalje, s obzirom da prve dvije pozicije vode na Euro, a i treća kroz dodatne kvalifikacije.

Nositelj naše grupe je reprezentacija Italije, s kojom su naši igrali u kvalifikacijama za Euro 1996. godine, a također i na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji te posljednjem Euru u Poljskoj i Ukrajini. Talijani su nam do sada bili 'mušterije', no ova nova generacija igrača mogla bi biti neugodna.

U grupi su još opasne ekipe Norveške i Bugarske, koje definitivno na svoj dan mogu pobijediti svakog, iako je kvaliteta igrača ipak na hrvatskoj strani. Mjesta u grupi H još popunjavaju ekipe Malte i Azerbajdžana, koje će se teško uključiti u borbu za plasman dalje.

Od ostalih reprezentacija s prostora bivše Jugoslavije najbolje je prošla Bosna i Hercegovina, koja će uz Belgiju biti apsolutni favorit za plasman na Euro iz skupine B, dok je Srbija izvukla skupinu s Portugalom i Danskom.

Ždrijeb kvalifikacija za Euro 2016.:

Skupina A: Nizozemska, Kazahstan, Island, Latvija, Turska, Češka

Skupina B: Bosna i Hercegovina, Andora, Cipar, Wales, Izrael, Belgija

Skupina C: Španjolska, Luksemburg, Makedonija, Bjelorusija, Slovačka, Ukrajina

Skupina D: Njemačka, Gibraltar, Gruzija, Škotska, Poljska, Irska

Skupina E: Engleska, San Marino, Litva, Estonija, Slovenija, Švicarska

Skupina F: Grčka, Farski Otoci, Sjeverna Irska, Finska, Rumunjska, Mađarska

Skupina G: Rusija, Lihtenštajn, Moldavija, Crna Gora, Austrija, Švedska

Skupina H: Italija, Malta, Azerbajdžan, Bugarska, Norveška, Hrvatska

Skupina I: Portugal, Albanija, Armenija, Srbija, Danska

Ždrijeb kvalifikacija