IZBORNIK BJELORUSIJE

Bod protiv Hrvatske nas neće zadovoljiti

11.08.2009 u 15:53

Bionic
Reading

Izbornik bjeloruske nogometne reprezentacije Berndt Stange nije skrivao optimizam uoči ogleda protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi

Za Bjelorusiju je, baš kao i za Hrvatsku, utakmica u Minsku ključna u borbi za drugu poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije. I jedne i druge poraz bi praktički udaljio od drugog mjesta iza nedostižnih Engleza.

'Bod protiv Hrvatske bio bi za nas veliki uspjeh, no mi želimo pobjedu i tako ćemo igrati. Bod nas neće zadovoljiti,' kazao je njemački stručnjak.

Stange je naglasio kako svaki njegov igrač mora pružiti svoj maksimum ukoliko žele pobijediti odličnu Hrvatsku.

'Nemamo pravo na pogrešan korak. Svi moramo pružiti svoj maksimum, jedino tako se možemo nadati uspjehu,' dodao je.

Interes za ugled u Minsku vrlo je veliki, a za utakmicu je akreditirano oko 150 novinara. Domaćini najviše nade polažu u Aleksandra Hleba koji još uvijek nije posve spreman.

'Fizički nisam posve spreman, no igrat ću makar i na jednoj nozi,' kazao je veznjak Barcelone, trenutačno na posudbi u Stuttgartu.

Bjelorusija trenutačno zauzima četvrto mjesto u skupini 6 sa devet bodova. Ukrajina i Hrvatska imaju po 11 bodova, ali i utakmicu više, dok je u sigurnom vodstvu Engleska sa sedam nastupa i sedam pobjeda.