SUZE ZA JARQUEA

50.000 štovatelja odalo počast kapetanu

10.08.2009 u 13:52

Bionic
Reading

Više od 50.000 navijača Espanyola došlo je odati posljednju počast kapetanu svoje momčadi, 26-godišnjem Danielu Jarqueu koji je u subotu, od posljedica srčanog udara, umro na pripremama svog kluba u Italiji

Na novi stadion Espanyola, El Prat-Cornella, tijekom nedjelje i ponedjeljka slile su se rijeke tužnih navijača drugog kluba iz Barcelone. Njih više od 50.000 došlo se pokloniti preminulom kapetanu Danielu Jarqueu, koji je umro u Italiji gdje se njegov klub nalazio na pripremama. Prema prvim procjenama, nogometaš je umro od srčanog udara.

Mjesto na kojem su navijači ostavljali poruke, upaljene svijeće i cvijeće bio je ulaz 21, po broju dresa koji je Daniel nosio.

'Daniel, bit ćeš uvijek s nama', poruka je koju svi nose u mislima.

'Stoper druge momčadi iz Barcelone uoči sezone bio je izabran za kepatana, a njegovi su prijatelji rekli da je zbog toga bio izuzetno ponosan i sretan. Nažalost, baš kao i za nedavno preminulim igračem Seville Antonijom Puertom, koji se srušio za vrijeme utakmice, i iza Daniela je ostala trudna supruga.

Među mnogima koji su se došli pozdraviti od braniča Espanyola bio je i Pep Guardiola, trener najvećeg gradskog rivala, Barcelone, koji je jedva susprežući suze cijeli slučaj nazvao 'pravom tragedijom'.