NE 19 VEĆ 17

Capello osim o igračima brine i o travi

16.12.2008 u 18:00

Bionic
Reading

Kako prenose britanski mediji, izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello došao je u sukob zbog dva milimetra duže trave sa šefom Wembleyja Steveom Welchom

Naime, talijanski stručnjak želi da visina trave na Wembleyju bude 17 mm, a ne 19, koliko je predožio Welch. Kako prenosi britanski tabloid Sun, Capello ne samo da je zatražio 17 milimetara trave, već i svakodnevno obilazi londonski stadion na kojem je reprezentacija domaćin svojim suparnicima.

'Ovo zvuči nevjerojatno, ali i dokazuje koliko Fabio vodi računa o svakom detalju. Bilo je čak i nekih priča da sa sobom nosi ravnalo, ali budite sigurni da će, unatoč željama direktora stadiona, na kraju biti onako kako Capello bude htio', potvrdio je neimenovani djelatnik na Wembleyju.

Podloga londonskog stadiona je u nekoliko prethodnih mjeseci prilično oštećena jer su se na tom stadionu igrali čak i dvoboji NFL-a, a vrhunac je bio prije dva dana kada je održana Utrka prvaka, na kojoj su se najpoznatiji vozači moto utrka vozikali po travnjaku. Istina, travnjak je bio prekriven, ali oštećenja su vidljiva.
 
Zaposlenici na Wembleyju spremaju se na preslagivanje travnjaka, kako bi se on osvježio i spreman dočekao dvoboj Engleske i Slovačke. Ipak je blizu ožujak 2009. godine.