PORAZ U UKRAJINI

Metalist s lakoćom do 2:0 protiv Rijeke

06.08.2009 u 21:23

Bionic
Reading

Rijeka ipak očekivano nije uspjela napraviti senzaciju u Harkivu. Nakon poraza na Kantridi od 1:2, momčad Roberta Rubčića poražena je i na gostovanju. Bez braće Sharbini nije moglo bolje od 0:2

Bez braće Sharbini momčad Rijeke otputovala je u Ukrajinu na uzvrat 3. pretkola Europske lige protiv Metalista i, posve očekivano, iz Harkiva se vratila s još jednim porazom. Eventualna nadanja da bi se nakon domaćeg poraza od 1:2 u gostima mogla napraviti senzacija vrlo brzo su rasplinuta poput balona od sapunice s obzirom na to da je već u 12. minuti Metalist preko Gueye zabio pogodak za 1:0.

Rijeka je u Harkivu igrala prilično povučeno i na kontranapade, ostavljajući domaćinima jako puno prostora u sredini terena. Iskusni i kvalitetni Ukrajinci znalački su koristili te pogodnosti i bez većih napora stigli do nove pobjede i novog kruga u borbi za ligaško natjecanje u Europskoj ligi. Gol za pobjedu od 2:0 postigao je u 60. minuti Olinik.

Bez Anasa i Ahmada Sharbinija, ali i bez Fernandeza i Pamića te Matka i Križmana, hrvatska momčad zapravo i nije imala nikakve šanse za uspjeh protiv jakog Metalista, a pitanje je i bi li sve završilo bolje za Rijeku da Anas nije ozlijeđen tijekom prve utakmice na Kantridi. Riječani su, dakle, porazom nastavili crni tjedan za hrvatske klubove u Europi, ubilježivši ipak očekivani neuspjeh nakon neočekivanih posrtaja Dinama i Slaven Belupa.

METALIST - RIJEKA 2:0(1:0) (prva utakmica 2:1)
HARKOV, stadion Metalista, gledatelja 5.000; Sudac: Radek Matejek (Češka)

Strijelci: 1:0 Gueye (12), 2:0 Olinjik (61)

Metalist: Gorjanov - Maidana, Obradović, Gueye, Pšeničnik - Šelajev, Olinjik (od 87. Barilko) - Edmar (od 75. Zeze), Eremenko, Dević - Lisenko (od 62. Fredes)
Rijeka: Mance - Budicin, Čagalj, Cerić (od 73. Stepčić), Turkalj, Landeka, Kreilach - Smith (od 46. Datković), Štrok (od 65. Čejvanović), Tadejević - Gerc