MAKEDONSKA POSLA

Političari pokupovali sve karte za 'furiju'

06.08.2009 u 16:56

Bionic
Reading

Španjolska Marsa i makedonska Vest optužuju vladajuću makedonsku stranku da je pokupovala gotovo sve ulaznice za predstojeću utakmicu Makedonije i Španjolske

Dvoje nepoznatih ljudi navodno je prošlog petka odjednom kupilo 15.000 ulaznica za predstojeći nogometni meč Makedonaca i Španjolaca. Taj susret, kojim se obilježava 100. obljetnica nogometa u Makedoniji, odigrat će se iduće srijede. Makedonska Vest, ali i španjolska Marca, tvrde da je vladajuća stranka VMRO-DPMNE pokupovala gotovo sve ulaznice i, vjerovali ili ne, podijelila ih općinskim odborima.

Makedonski nogometni savez, koji je odavno pod prismotrom raznih državnih inspekcija, potvrdio je da su sve ulaznice prodane u rekordnom roku, a mediji navode da na blagajnama nisu viđeni redovi kakve bi se trebalo očekivati kad se prodaje toliko broj ulaznica za susret s aktualnim europskim prvacima.

Cijene ulaznica bile su i više nego povoljne: 200 denara, tj. oko 25 kuna za sjevernu i južnu tribinu te upola manje za istok i zapad. Stranka koja je 'osumnjičena' za kupovinu ulaznica nije se htjela izjašnjavati na upite makedonskih novinara, što, po mnogima, samo potvrđuje istinitost navoda.