KVALIFIKACIJE ZA EUROPSKU LIGU

Trener Žiline poželio ofenzivni Hajduk

06.08.2009 u 09:24

Bionic
Reading

Nogometaši Žiline i njihovo stručno vodstvo sletjeli su u srijedu popodne na splitski aerodrom, a navečer su na Poljudu odradili i lakši trening kako bi se upoznali s travnjakom i ambijentom uoči uzvratnog uzvrata trećeg pretkola Europske igre koje će se igrati u 21 sat na Poljudu

Uoči treninga trener gostujuće momčadi Čeh Pavel Hapal rekao je da ima spremnu momčad, no imena početne jedanaestorice nije bio spreman podijeliti s hrvatskim novinarima. I on je dijelio optimizam svojih igrača:

'U svakoj ovogodišnjoj utakmici postigli smo barem po jedan pogodak, siguran sam da ćemo zabiti i na Poljudu.'

Jedino što brine Hapala je promjena na klupi Hajduka.

'Teško mi je reći kako će Hajduk igrati jer novi trener sigurno ima svoje ideje. Da je ostao Miše, znao bih Hajdukove planove, ovako mi je to nepoznanica. U svakom slučaju, očekujem drukčiju utakmicu od prve', predvidio je Hapal koji ne vjeruje da će Hajduk igrati na 0:0.

'Hajduk će igrati ofenzivno, teško je očekivati da će se braniti pred svojim igračima. Igra na neriješen rezultat često se zna osvetiti, tako da očekujem agresivni i napadački orijentirani Hajduk. Osobno, volio bih da nas napadnu', kaže trener slovačke momčadi koji će protiv 'bilih' najvjerojatnije istrčati u formaciji 4-1-3-2 s Pernišem na golu, u obrani bi trebali igrati Chupač, Piaček, Šourek i Mraz, zadnji vezni je Guldan, ofenzivni vezni Kobylik, Jež, Žilak te u napadu Brazilac Adauto i oporavljeni Moravec.