A ŠTO SAD?

Škotski izbornik igračima zabranio alkohol

05.08.2009 u 18:11

Bionic
Reading

Škotski izbornik pod svaku cijenu želi izbjeći scenarij da mu se nogometaši tješe u alkoholu nakon poraza, a onda i rade scene u gledalištu za vrijeme naredne utakmice reprezentacije. Škotima se upravo to dogodilo s bivšim kapetanom Fergusonom i golmanom McGregorom

Škotski izbornik George Burley izjavio je u srijedu da će svojim igračima i drugim članovima reprezentacije zabraniti konzumaciju alkohola 12. kolovoza na kvalifikacijskoj utakmici protiv norveške nakon incidenata koji su se dogodili u utakmici s Nizozemskom.

'Igrači neće moći konzumirati alkohol. Reći ću im to, kao i ostalim članovima reprezentacije. U hotelu neće biti alkoholnih pića. Velika je čast predstavljati svoju zemlju i igrači moraju shvatiti da moraju misliti samo na nogomet', rekao je Burley u srijedu.

Škotska 12. kolovoza u Oslu igra ključnu utakmicu kvalifikacija za SP 2010, a izbornik pod svaku cijenu želi izbjeći incident kakav se dogodio nakon susreta s Nizozemskom u travnju. Tada su kapetan Barry Ferguson i vratar Allan McGregor proveli noć nakon poraza (3:0) pijući, a onda su, kada su isključeni iz ekipe za ogled protiv Islanda, izvodili opscene geste pred fotografima tijekom utakmice. Nakon toga su obojica doživotno suspendirani iz reprezentacije.