ODŠTETA 300 MILIJUNA EURA

Barcelona nudi Messiju 9,5 milijuna eura godišnje

04.08.2009 u 16:17

Bionic
Reading

Uprava europskog i španjolskog prvaka Barcelone spremna je ponuditi novi ugovor svom najboljem igraču, Argentincu Lionelu Messiju

Messi bi, ako potpiše novi ugovor, godišnje zarađivao 9,5 milijuna eura. Argentinac, koji je 2000. godine kao 13-godišnjak stigao na Camp Nou, ima ugovor sa španjolskim klubom do 2014. godine. Čelnici europskog prvaka, osim povišice, planiraju u ugovor staviti i klauzulu po kojoj bi klub koji želi angažirati Argentinca morao platiti odštetu od 300 milijuna eura.

Messijev otac Jorge potvrdio je da je Barcelona već nekoliko puta pokrenula pitanje novog ugovora.

'Jako smo sretni što nas je Barcelona u posljednjih nekoliko mjeseci nekoliko puta kontaktirala s tim ciljem. Vjerujem da će uvjeti novog ugovora biti dogovoreni do kraja ljeta', izjavio je otac jednog od najboljih nogometaša svijeta.

Osim ugovora s igračem, u Barceloni namjeravaju potpisati i ugovor s novim sponzorom. Riječ je o Microsoftu, američkoj kompaniji koja želi imati udio u sponzorskom dijelu ovog kluba. Prema pisanju španjolskih medija, Microsoft bi godišnje plaćao oko dva milijuna eura.

Barcelona se trenutno nalazi na turneji u SAD-u, pa bi katalonska ekspedicija mogla posjetiti i središte kompanije Microsoft u Seattleu.