SP VETERANA

U gradu kocke hrvatski nogometaši love zlato

16.12.2008 u 13:09

Bionic
Reading

U Las Vegasu se sredinom siječnja održava nogometni turnir veterana iz cijeloga svijeta, a Hrvatsku će predstavljati momčad pod imenom Diesel Croatia

Od 16. do 19. siječnja 2009. u gradu kocke u SAD-u igra se turnir pod nazivom King Cup koji okuplja najbolje nogometaše svijeta u veteranskoj konkurenciji. Turnir je otvorenog karaktera, sudjeluju ekipe po slobodnoj prijavi, te se na jednom mjestu sastaje 40-50 timova raspoređenih u 3 dobne kategorije: + 35, + 40 i + 48.

Turnir je atraktivan za provjeru forme, pa se mogu susresti bivše zvijezde poput Petera Shiltona, Iana Wrighta, Rivelinha, Edmunda, Passarela, Francescolija, Raija, Cantone. Na dosadašnjim okupljanjima su bile momčadi Palmeirasa (Brazil), Independiente (Urugvaj), Pumas, America i Guadalajara (svi Meksiko), veterani Italije, Irske, Škotske, Jamajke, Tobaga, Ekvadora, Portugala, Perua, Kuvajta, Hong Konga, Singapura, Hrvati iz Kanade i SAD itd.

Prošlogodišnji pobjednici su, po kategorijama, bili veterani Benfice, Boca Juniorsa i Team Argentina.

Iz Hrvatske na put kreće ekipa Diesel Croatia (u konkurenciji + 35) čiji će dres nositi D. Ladić, G. Vlaović, T. Rukavina, V. Škrinjar, Ž. Adžić, M. Bičanić, M. Žitnjak, B. Strupar, A. Peternac, S. Halilović, K. Jurčić, M. Osibov, L. Bisaku, E. Mujčin i dr. Prvi put će u turniru sudjelovati momčad koja će predstavljati Lijepu Našu.

'Još ne znamo kakva će biti konkurencija, pa ne možemo govoriti o našim šansama, ali tamo odlazimo s visokim ambicijama. Imamo sjajnu ekipu i nemamo što tajiti, želimo otići do kraja. Kakvi bi mi bili sportaši da odlazimo neambiciozno na turnir', rekao je za tportal.hr Miroslav Bičanić, jedan od članova Diesel Croatije, koji je igrao za Osijek, Zagreb, Hapoel, Duisburg, Hansu Rostock te u još nekim kineskim klubovima.