'FARMACEUTI' NA SJEVERU EUROPE

Vručina: Vjerujem u prolaz protiv Norvežana

29.07.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Nakon što su se namučili s malteškom Birkirkarom te nakon toga razbili makedonski Milano, pred nogometašima Slaven Belupa je ogled s norveškim Tromsom u trećem pretkolu Europske lige. Uoči odlaska, Bojan Vručina nam je otkrio da očekuje da će se Slaven kući iz Norveške vratiti neporažen te vjeruje u prolaz dalje

Iako je početak sezone krenuo klimavo prolazom kroz ušicu igle protiv slabašne momčadi s Malte, 'farmaceuti' su vratili izvrsnu formu fenomenalnom partijom protiv makedonskog Milana zabivši im 12 pogodaka u dvije utakmice. No gotovo je sa slabim protivnicima. Kako se penju stepenicama Europske lige, tako su i protivnici sve jači.

Momčad Slaven Belupa u trećem pretkolu igra protiv nositelja norveškog Tromsa. Pred put u Norvešku nazvali smo prvog nogometaša Slaven Belupa Bojana Vručinu, koji je igrajući za 'farmaceute', dobio poziv hrvatskog izbornika.

Najbolji strijelac koprivničkog kluba, bez obzira na ime protivnika, vjeruje u prolaz, no svjestan je da će se sve odlučivati u Koprivnici u uzvratu. Prvo pitanje je bilo koliko je upoznat sa snagom norveškog predstavnika.

'Moram priznati da nismo gledali njihove utakmice, no imali smo svoje skaute na njihovim utakmicama i oni su nam sve prenijeli. Mi smo koncentrirani na sebe i svoju igru. Tako smo radili dosad i nema razloga to mijenjati', započeo je Vručina.

Što očekujete od prve utakmice u četvrtak?

'U Norvešku idemo ne izgubiti, a bilo bi idealno kad bismo postigli i koji pogodak. No najvažnije je da ne izgubimo. Nećemo juriti bezglavo rezultat, jer bi nam se to moglo odbiti u glavu. U svakom slučaju, svjesni smo da će se sve odlučivati na našem stadionu. Šanse su podjednake, no ja vjerujem u prolaz.'

O norveškom klupskom nogometu Vručina ne zna previše što i sam priznaje.

'U svojoj karijeri nikad nisam igrao protiv norveškog kluba, ali ni u mlađim uzrastima u reprezentaciji nisam igrao protiv norveške reprezentacije, tako da stvarno nemam pravu predodžbu o tome kakav im je klupski nogomet.'

Tromso je, za razliku od Slavena, već odavno zakoračio u sezonu.

'Njima je sezona već odavno počela, no to nema veze. Mi se dižemo iz utakmice u utakmicu i nema razloga da ne nastavimo uzlaznom putanjom. Utakmica u Norveškoj će se igrati na umjetnoj travi, što bi mogao biti mali problem, no već smo u Malti igrati na umjetnoj travi, a i naše pomoćno igralište je takvo. Zato ne možemo reći da nismo naučeni na takve prilike.'

U ovih nekoliko utakmica što ste odigrali ove sezone (četiri u pretkolima Europske lige i jednu u prvenstvu) odličnima su se pokazali novopridošli Vojnović i Csizmadia.

'Obojica su se sjajno uklopili u momčad i već sad su opravdali svoj dolazak u Slaven Belupo.'

I za kraj, može li Slaven napraviti u Europi bolji rezultat nego prošle sezone?

'Teško je to reći sad. Prvo treba proći Tromso, što vjerujem da smo u stanju. Nakon toga, sve ovisi o ždrijebu. Ako bi nam se posrećilo da dobijemo nekog, uvjetno rečeno, slabijeg suparnika, onda je sve moguće. No ipak, treba se koncentrirati utakmicu po utakmicu. Prvo da mi prođemo Norvežane, a onda ćemo dalje razgovarati o našim šansama', završio je Vručina.