STROG ALI PRAVEDAN

Soldo: Nikad ne bih špijunirao svoje igrače

24.07.2009 u 10:44

Bionic
Reading

Od trenutka kada je preuzeo Köln, Zvonimir Soldo na stalnoj je meti njemačkih medija. Posebno se ističe njegova željezna disciplina koju je uveo u momčad. No, iako glasi kao trener sa 'željeznom stegom' Soldo tvrdi da to nije tako

Njemačkim medijima Zvonimir Soldo izuzetno je zanimljiv sugovornik. Smatraju ga nevjerojatno studioznim trenerom i svaki medij ističe njegove ljudske kvalitete. Soldo se s momčadi trenutačno nalazi na pripremama gdje je razgovarao s novinarom Bilda te odmah objasnio da nije toliko krut trener kako ga mediji doživljavaju.

'Ja uopće nisam tako strog kako svi misle. Nisam policajac koji šalje svoje špijune u disko klubove. Naravno da je disciplina važna, no nisam fanatik', rekao je Soldo za Bild te objasnio da ne kažnjava svoje igrače često.

'Volim prvo popričati s igračem. Tek nakon što igrač drugi put prekrši disciplinu onda počnem razmišljati o kazni. Također smatram da je važna točnost i da svi budu odjeveni u klupska odijela', tvrdi Soldo koji je priznao da je već kaznio jednog igrača sa stotinu eura jer je dva puta zakasnio na trening, no trener Kölna nije želio reći o kojem se igraču radi.

Prema Soldi, komunikacija s igračima, ali i međusobna ključna je za dobro stanje u svlačionici.

'Najvažnije je razgovarati, također igrači međusobno također moraju komunicirati. Ne moraju biti prijatelji, no mora biti međusobnog poštovanja na i izvan terena. A ja njima nikad neću govoriti kako da žive svoj privatni život', završio je Soldo.

U ovom trenutku, njemački mediji jednostavno su oduševljeni Soldom, njegovim načinom treniranja, ali i ophođenja s novinarima. No sve to neće biti bitno nakon što krene sezona, a svi očekuju od njega da napravi malo čudo u Kölnu.