NEZAUSTAVLJIVI

Ronaldo i Adriano neumorno trpaju u Brazilu

20.07.2009 u 11:01

Bionic
Reading

Iako se nogometna javnost zabavlja s njegovim vidljivim viškom kilograma, Ronaldu taj dodatni teret ne smeta na terenu. Gostovanje kod svog matičnog kluba obilježio je golom i fantastičnim dodavanjem, a efikasan je još jedan iz rubrike 'zaboravljenih asova', Adriano

Još jedan Ronaldov show

Priča o ponajboljem napadaču svih vremena počela je upravo u Cruzeiru, a Ronaldo je sinoć podsjetio domaće gledatelje kako to radi majstorčina nogometne lopte. Njegov Corinthians mrežu domaćina je načeo u 23. minuti, kada je dugo Ronaldovo dubinsko proigravanje nakon dva dodira u vodstvo pretvorio Jorge Henrique.

Rezultat se ponovno promijenio u 77. minuti, kada je Ronaldo ispratio kontru i dodavanje na rub kaznenog prostora rutinski, iz prve, pretvorio u rezultat 0:2. Cruzeiro je do kraja uspio smanjiti, no Corinthians je upisao šestu pobjedu u 12 nastupa i sa 20 bodova zadržao šestu poziciju.

Adriano se oporavio od depresije

Ronaldo je sa šest golova pri vrhu ljestvice strijelaca, vodeći je trojac (Felipe, Roger, Val Baiano) s osam pogodaka, a ispred 'Fenomena' su još dvojica. Diego Tardelli i – Adriano, još jedan brazilski majstor koji se izgubio s europske mape i pronalazi motivaciju u domovini.

Adriano je za Flamengo zabio sedam golova, od toga posljednji sinoć protiv Botafoga. Taj je susret završio 2:2, a bivši napadač Intera glavom je izjednačio na 1:1. Flamengo drži sredinu ljestvice, sa 16 osvojenih bodova trenutno su 10. momčad na ljestvici.

Adriano je, podsjetimo, krajem travnja prekinuo ugovor s Interom jer psihički nije bio spreman za izazove talijanske Seie A. Alkohol i izlasci izbacili su ga s popisa igrača na koje je računao Mourinho i početkom svibnja Adriano je pojačao svoj matični klub, Flamengo. U formu se vratio ekspresno, za sedam golova dovoljno mu je bilo devet utakmica. Nastavi li tako ne treba sumnjati da će uskoro ponovno pokucati emisari iz Europe.