T-HOME CUP

Gol Petrića u trijumfu HSV-a, ozljeda Rakitića

19.07.2009 u 21:35

Bionic
Reading

U Gelsenkirchenu se je ovoga vikenda igrao T-Home Cup na kojem su sudjelovali Schalke, Bayern, HSV i Stuttgart, a trofej je pripao momčadi iz Hamburga

U finalu nogometnog turnira u Gelsenkirchenu HSV je uvjerljivo sa 3:0 pobijedio Stuttgart, a pogotke su postigli Benjamin (25), Pitroipa (28) te hrvatski reprezentativac Mladen Petrić koji je ušao u 49. minuti, a dvije minute prije kraja se upisao u strijelce (igralo se 2x30 minuta).

U utakmici za treće mjesto Bayern je s 2:1 bio bolji od Schalkea. Povela je momčad iz Gelsenkirchena golom Brenoa (13), izjednačio je autogolom Höwedes (26), a pobjedu Bavarcima donio je Halil Altintop (29). Premijeru u dresu Bayerna imao je Ivica Olić koji je bio jedan od najboljih na terenu te je odigrao svih 60 minuta. Drugi član minhenske družine Danijel Pranjić je ušao u 31. minuti, odnosno na početku drugog poluvremena.

Za Schalke je Ivan Rakitić odigrao samo pet minuta, a zatim je teren morao napustiti zbog ozljede gležnja. Još nije poznato koliko će morati pauzirati veznjak hrvatske reprezentacije.