MOLI ZA POTPORU

Štimac priznao: Ja sam odgovoran, ne igrači

13.10.2013 u 20:45

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac preuzeo je odgovornost za rezultate, ali vjeruje da će se 'kockasti' plasirati na SP

Hrvatski strateg pod velikim je pritiskom nakon novog domaćeg poraza, nakon kojeg su 'kockasti' izgubili šansu izravno se plasirati na SP iz skupine A. Igra njegovih izabranika kao i Štimčeva taktika pod kritikama su brojnih stručnjaka te navijača, a u emisiji 'Nedjeljom lagano' HTV-a izbornik je priznao svoju odgovornost.

'Ja sam najodgovorniji za rezultat. Neki pokušavaju prebaciti odgovornost na igrače, ali ja sam odgovoran,' izjavio je Igor Štimac pa se požalio:

'Bilo bi puno lakše doći do rezultata kada bi svi stali iza reprezentacije. Ako ja ne zaslužujem podršku, onda su tu igrači koji zaslužuju pomoć. Ja ću tu biti još možda godinu dana, a oni tu ostaju.'

O odlasku ne razmišlja do kraja ciklusa.

'Od mene se od prvog dana tražila ostavka, još od prvog poraza od Švicarske, ali ja u nijednom trenutku nisam razmišljao o odlasku. Naravno da ćemo izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, sada je bitno pobijediti Škotsku i vratiti samopouzdanje,' zaključio je.