POGLEDAJTE VIDEO

Zamjena za Mikića: Dinamo lovi Adriana Calella

15.12.2008 u 11:00

Bionic
Reading

Braća Mamić u svoj godišnji odmor u Argentini ukomponirala su i pokušaj dovođenja mladog veznog igrača Independientea, 21-godišnjeg Adriana Calella koji bi trebao biti zamjena za Mihaela Mikića

Nakon Marijana Buljata, Vedrana Ćorluke i Mihaela Mikića, Etto bi mogao dobiti novog partnera na desnom Dinamovom boku. Iako je Adrian Daniel Calello polivalentan vezni igrač, više vremena provodi na desnoj strani nego u sredini, a vjerojatnim odlaskom Mikića ta pozicija u Dinamu tražila bi svježe rješenje.

Calello u akciji

Calello je 14. svibnja napunio 21 godinu, uz argentinsku ima i talijansku putovnicu, a za prvi sastav Independientea debitirao je u veljači prošle godine. Vrlo brzo izborio je status prvotimca i prikupio pedesetak nastupa. Većinom igra svih 90 minuta, no još čeka svoj prvi seniorski gol u službenoj utakmici.

Shodno tome i cijena mu se kreće u rasponu od milijun i pol do dva milijuna eura, a postoji mogućnost jednogodišnje posudbe nakon koje bi Dinamo imao mogućnost otkupiti njegov ugovor. Tom metodom Dinamo je iz Atletica Paranaensea već doveo Sammira.

Independiente je ovu sezonu završio na 18. mjestu u ligi, a 'krasi' ga i najneučinkovitiji napad u prvenstvu. Calello igra u paru s povremenim reprezentativcem Argentine Montenegrom, koji je prva zvijezda momčadi. Prema videozapisima se čini da je vrlo odgovoran u igri, puno se kreće i teži jednostavnim rješenjima, a bolje se služi desnom nogom.

Zdravko Mamić za Sportske novosti je i potvrdio da su pregovori u tijeku, ali nije želio definirati kakvu suradnju i koliko novca Dinamo nudi.