ZA AZIJSKE FANOVE

Zbog veće zarade Perez traži da Real igra popodne

16.07.2009 u 11:18

Bionic
Reading

Gazda madridskog Reala Florentino Perez otkad je preuzeo klub već je spiskao 196 milijuna eura na pojačanja. No da bi oplodio novac uložen u igrače, traži da njegov Real svoje prvenstvene utakmice igra u popodnevnim satima, čime bi povećao gledanost, a time i zaradu za svoj klub

Jedan od najvećih dijelova financijskog kolača klubovi dobivaju od televizijskih prava, a da bi povećali svoju zaradu, u Realu su odlučili promijeniti satnicu igranja svojih domaćih utakmica da bi prijenose mogli gledati i fanovi iz Azije.

Kako tvrdi španjolski AS, Perez će pokušati nagovoriti televizijske kuće da njegov Real domaće utakmice tijekom zime igra u 15 sati, a ljeti sat vremena kasnije. Prema Perezovu uvjerenju, dosad je utakmice koje je Real igrao u Madridu gledalo oko 800 tisuća televizijskih gledatelja, a ranijim početkom ta bi se cifra popela na milijun i 800 tisuća.

Budući da su termini utakmica već ranije dogovoreni, Perez će imati velikih problema da nagovori čelne ljude Lige, ali i televizije, na promjenu satnice, no znajući koliko je čelnik Reala sposoban, ništa nije nemoguće.