VELIKANI O BIVŠEM ŠEFU HNS-A

Šuker, Asanović i Jozić o smrti Vlatka Markovića

23.09.2013 u 10:52

Bionic
Reading

Iako se Vlatko Marković već mjesecima, pa i godinama borio s teškom bolešću, nogometni svijet, posebice njegovi blisku suradnici, s nevjericom je primio vijest o smrti bivšeg predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza

Bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, ali i bivši nogometaš, trener te čak i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, koji je rođen 1. siječnja 1937. godine, Vlatko Marković, posljednjih se mjeseci borio s bolešću te je ležao na intenzivnom odjelu Kliničkog bolničkog centra Rebro.

Marković je bio u teškom stanju, imao je upalu pluća, a i dulje se vrijeme borio s Alzheimerovom bolešću.

'Hrvatski nogomet izgubio je danas jednog od najboljih i najvažnijih nogometnih djelatnika u svojoj povijesti. Bila mi je čast poznavati Vlatka i s njim surađivati, a suvišno je uopće nabrajati čime je sve zadužio Hrvatski nogometni savez. U ime Hrvatskog nogometnog saveza i cijele nogometne obitelji, izražavam duboku sućut obitelji Vlatka Markovića zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Naše misli su s vama', stoji u izjavi predsjednika HNS-a Davora Šukera.

'Jako dugo smo surađivali i surađivali smo dobro, bio je sjajan sportski djelatnik', kratko je za Media servis komentirao prvu informaciju o smrti Vlatka Markovića njegov dugogodišnji suradnik i bivši glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

AljošA Asanović
Bio je pravi frajer, ostavio je trag na svakom koraku', bile su prve riječi

'A što da kažem kada čujem ovakvu vijest? Kao Bilićev pomoćnik u A reprezentaciji te još dvije godine na čelu mlade reprezentacije, s Vlatkom sam imao prisan odnos više od osam godina. I mogu samo reći da je Vlatko bio velik i čovjek i sportaš. Imao sam prilike biti uz reprezentaciju od samog stvaranja, i mislim da je Marković bio najveći predsjednik hrvatskog nogometa. Bio je pravi frajer, ostavio je trag na svakom koraku', bile su prve riječi Aljoše Asanovića, a onda je nastavio.

'Znam da je Vlatko imao zdravstvenih problema unazad dvije godine i možda bih baš zato molio i javnost da mu neke izjave ne zamjere. Jer bolest je opaka stvar. A on se ni tada nije dao, borio se za nogometaše i nogomet. U našem mandatu, ni u jednom trenutku nije želio utjecati na nas, pričali smo puno o nogometu, ali bez ikakvog nametanja svojih zamisli. Ostat će mi u sjećanju kao pravi predsjednik, ali ne samo kao čovjek s funkcijom, nego i kao sjajna osoba', s velikom dozom tuge u glasu završio je Aljoša Asanović

O Vlatku Markoviću, najdugovječnijem čelniku HNS-a, govorio je i Mirko Jozić, tvorac 'čileanaca', bivši hrvatski izbornik i trener kojeg izuzetno, možda čak i više nego u Hrvatskoj, cijene u Južnoj Americi.

'Žalostan sam i tužan. Zbog svega što mu se događalo u privatnom, ali i profesionalnom životu posljednjih godina. Bio je veliki sportaš, ali i čovjek, ljudina. Za mene je bio i ostat će velik, a takvim bi ga trebali pamtiti svi koji su voljeli nogomet. Profesionalno smo surađivali dok sam bio izbornik reprezentacije, ali bili smo u kontaktu i prije te suradnje, a posebice nakon što sam otišao s mjesta izbornika. Znao sam često navraćati u savez, a kad god bismo imali vremena, jer Vlatko je bio izuzetno angažiran, razgovarali bismo. I to ne samo o nogometu. Njegovo je znanje bilo široko, a puno smo razgovarali i o povijesti. I mislim da su mnogi ljudi o Vlatku imali krivu sliku jer on je bio veliki čovjek s puno znanja', sjetno je ispričao Mirko Jozić