MALO IZNENAĐENJE

Otkriven sastav koji će Štimcu donijeti pobjedu!?

  • +11

Hrvatski reprezentativci održali trening na Marakani

Izvor: tportal.hr / Autor: Montaža: Guliver/Getty Images - Pixsell

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac tvrdi: 'Sastav za Beograd znam od prvog dana!' No je li ga nakon nekoliko odrađenih treninga ipak odlučio promijeniti?

Dakle, baš kao i kolega mu na klupi Srbije Siniša Mihajlović, hrvatski izbornik Igor Štimac ostao je tajanstven po pitanju sastava koji bi u petak navečer (20.45 sati) mogao istrčati na beogradskoj Marakani, u možda i posljednjoj prilici da se Hrvatska eventualno dočepa prvog mjesta u skupini.

'Sastav znam od prvoga dana, ali on se svakodnevno mijenja, ovisno o radu na treninzima. Na zadnjem ćemo sastanku definirati udarnu postavu, zna se da imamo problem na lijevom boku, ali vjerujem da smo pronašli rješenje i da ga više nećemo mijenjati', rekao je Štimac uoči posljednjeg treninga u četvrtak.

Potvrdio je hrvatski izbornik da je najkritičnije mjesto na lijevom boku, tim prije što je Ivan Strinić, koji i inače ne kotira najbolje kod Štimca - ozlijedio gležanj. Zato je Štimac pripremio iznenađenje te će na lijevom boku zaigrati Dejan Lovren koji je posljednjih godina igrao isključivo stopera, no i sam igrač je naglasio kako je spreman zaigrati na svakoj poziciji koju mu izbornik Štimac namijeni.

Dakle, upitno je kako će i u kojoj formaciji Štimac poslati igrače ne teren. Ali ako je suditi po ambiciji i želji da se i u Beogradu pobijedi, lako je moguće da će formacija biti 4-2-3-1, što znači da bi sastav bio sljedeći:

Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren - Vukojević, Modrić - Olić, Eduardo, Rakitić - Mandžukić

Dakle s tri napadača, Olićem, Eduardom i Mandžukićem, Štimac ide na juriš u Beogradu. Očito je utakmica protiv Škotske bila opomena, a bez hrabre napadačke igre i golova - tri boda nije moguće osvojiti.

S tribina Marakane Hrvatsku će bodriti i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.