NEUVJERLJIVA HRVATSKA

Eduardo spasio Štimca, umalo blamaža u Lihtenštajnu!

14.08.2013 u 22:11

  • +5

Prijateljska utakmica: Lihtenštajn - Hrvatska

Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u prijateljskoj utakmici s Lihtenštajnom pobijedila je rezultatom 3:2, zahvaljujući golu Eduarda u samoj završnici

Štimčeva Hrvatska nije na pravi način otvorila novu nogometnu sezonu. Protiv slabašnog Lihtenštajna, momčadi koja je prošle godine od BiH izgubila čak 8:1, naši su se mučili do samog kraja i zatim doslovno iščupali pobjedu, zahvaljujući golu u samoj završnici. Država od 35 tisuća stanovnika čini se da je pronašla 11 igrača koji mogu parirati osmoj najboljoj reprezentaciji svijeta, pa će se izbornik morati zapitati uoči Srbije ima li momčad spremnu za najviše domete.

Hrvatska je otvorila utakmicu čitavim nizom velikih prilika. Već u prvoj minuti Mandžukić i Eduardo izašli su sami na jednog braniča, ali su se prekombinirali. Uslijedili su udarci Olića glavom, dva opasna prodora i udarca Rakitića, prijetio je i Srna iz slobodnjaka, a u 21. minuti 'kockasti' su poveli. Zabio je Eduardo na asistenciju Mandžukića, koji mu je loptu ubačenu od Olića glavom servirao u noge na pet metara od domaće mreže. Hrvatskom Brazilcu nije bilo teško ovu šansu pretvoriti u pogodak.

Nakon primljenog gola Lihtenštajn se počeo buditi. Domaćini su bili sve opasniji, a u 31. minuti došli su na svoje. Brzu kontru nakon dva precizna dodavanja u pogodak je pretvorio Mathias Christen i tako šokirao Štimčeve izabranike. Do odmora su naši mogli uzvratiti, u 43. minuti Olić je pucao u same rašlje, ali Jehle je izvadilo loptu ispod grede. No, opasno je bilo i pred hrvatskim golom u dva navrata pa je 1:1 definitivno bio najpravedniji ishod poluvremena.


Hrvatska je nastavila napadati u drugom poluvremenu i nastavili su se promašaji. Olić i Eduardo bili su jako blizu pogotku, no trebalo je čekati do ulaska u igru Ante Rebića da bi Hrvatska ponovo povela. Mladi nogometaš Splita sjajnim je udarcem u suprotni kut u 67. minuti matirao domaćeg golmana i tako si dodatno digao cijenu na nogometnom tržištu.

Činilo se da će naši rutinski privesti posao kraju, ubrzo je i drugi 'dragulj' mogao zabiti, ali Halilović je u čistoj šansi pucao pokraj gola u 72. minuti. A onda novi šok! Polverino je briljantnim volejem zakucao loptu pokraj Pletikose za novi pogodak Lihtenštajna.

Već u sljedećoj akciji Eduardo je ponovo zabio, ali gol je poništen zbog malog zaleđa. Nervoza je rasla, no senzacija se ipak nije dogodila. U 86. minuti Dudu je glavom spriječio blamažu nakon jednog prekida i tako donio tešku pobjedu Hrvatskoj, koja će morati dramatično poboljšati igru ako želi izboriti plasman na SP u Brazilu sljedeće godine.

Prijateljska utakmica:

Lihtenštajn - Hrvatska 2:3 (M. Christen 31, Polverino 77 / Eduardo 21, Rebić 67, Eduardo 86)