AUSTRALSKA AVANTURA

Fowler ne ide u Englesku: Dao sam riječ

08.07.2009 u 11:48

Bionic
Reading

Jedan od najpopularnijih napadača Liverpoolove povijesti, kojega su navijači s Kopa zvali Bog, ostaje pri svojoj odluci da karijeru nastavi u novooformljenom klubu iz australskog Townsvillea

Robbie Fowler (34) je u veljači potpisao dvogodišnji ugovor s North Queensland Furyjem, klubom koji je osnovan prošle godine i administrativnim putem izborio nastup u prvoj australskoj ligi. Jedan od najjačih aduta tijekom kampanje bilo im je upravo Fowlerovo ime, a engleski su mediji nanjušili opciju da će Fowler dobiti novac za potpisivanje ugovora te da će se, kad klub bude primljen u ligu, vratiti igranju u Engleskoj.

Dapače, već se 'znalo' i kamo će otići. Njegov bivši suigrač iz Liverpoola John Barnes preuzeo je klupu Tranmerea i pozvao je Fowlera da mu pomogne u novom projektu.

'Čini se da je netko zbrojio dva i dva i dobio šest. Imam ugovor s North Queensland Furyjem i planiram ga odraditi. Čovjek sam od riječi, poštovat ću dogovor', kaže Robbie i prilaže dokaz svojoj tvrdnji:

'Ovih dana u Australiju dolazi živjeti i moja obitelj. Zar bi ih selio na drugi kraj svijeta da mislim odlaziti u tako kratkom roku?'

Trener Furyja Ian Ferguson kaže da ga ni Barnes ni nitko drugi nije kontaktirao i tražio mogućnost dovođenja Fowlera:

'To je uvijek tako. Kad u klubu imate vrhunskog igrača, morate računati na stalne spekulacije o njegovom odlasku.'

Fowler se oporavio od ozljede tetive koja ga je mučila tijekom ljeta i krajem mjeseca bi trebao upisati službeni debi u novom dresu.