PROSVJEDI U MILANELLU

Navijači Milana razbijali po trening kampu

06.07.2009 u 12:55

Bionic
Reading

Pred Milanom su teški dani. Ni navijači više ne vjeruju vodstvu 'rossonera', a neslaganje s politikom kluba može se vidjeti i kroz prodane sezonske ulaznice koje je kupilo tek oko tisuću simpatizera 'crvenocrnih'. Osim toga u kampu Milanello počeli su prosvjedi gdje su ljutiti navijači počeli razbijati te vrijeđati čelnike kluba

Još uvijek se u Milanu traže pojačanja s kojima bi barem malo utješili navijače zbog prodaje Kakáa u Real. No, velika imena su postala preskupa za 'škrti' Milan koji više nije financijski moćan kao nekad.

Čak je i predsjednik kluba Silvio Berlusconi promijenio ploču - nakon što je najavljivao nove zvijezde na San Siru, sada tvrdi da ovakvom Milanu pojačanja nisu potrebna.

Za gazdu 'rossonera' Milan je s Ronaldinhom, Patom i Pirlom sposoban se boriti za sve trofeje te je siguran da je to najbolje tehnički potkovana družina u Italiji.

No, njegovo oduševljenje ne dijele navijači. Oni su u potpunosti razočarani čelnicima sa San Sira koji sve više pokazuju da Milan više nije u stanju da se nosi s bogatim engleskim premijerligašima, španjolskim velikanima Realom i Barcelonom te gradskim rivalom Interom.

Koliko je nezadovoljstvo među simpatizerima 'crvenocrnih' veliko, govori i podatak da je jedna od najgledanijih nogometnih momčad u Europi za sljedeću sezonu prodala tek oko tisuću sezonskih karata, a njihov gradski suparnik Inter sa 24 tisuće.

Osim toga oko stotinu 'ultrasa' je u ponedjeljak prosvjedovalo ispred Milanovog kampa i uzvikivalo, da ako ih netko pokuša zaustaviti u iskazivanju nezadovoljstva da će završiti u bolnici. Glavna zgrada Milanella 'bombardirana' je staklenim bocama, raznim predmetima i zapaljenim bakljama, a navijači su pjevali i prijeteće pjesme igračima i upravi kluba.