ZASLUŽENA MIROVINA

Asprilli na oproštaju limuzina, poljupci i zlatni tepih

05.07.2009 u 19:53

Bionic
Reading

Najbolji kolumbijski nogometaš svih vremena oprostio se od nogometa na grandiozan način. Na oproštajnu utakmicu stigao je u bijeloj limuzini, a pred njim je prostrt zlatni tepih

Faustino Hernán Asprilla Hinestroza, 'bad boy' svjetskog nogometa, u Medellinu se oprostio od nogometa. Prigodnu utakmicu u čast najboljeg kolumbijskog nogometaša svih vremena odigrale su legende Atletico Nacionala i Asprillini prijatelji, a legende su slavile 3:2.

Veliki Asprilla, danas 40-godišnjak, na stadion Atanasio Girardot stigao je u bijeloj limuzini i skupom odijelu, a pred njim su organizatori prostrli zlatni tepih prema travnjaku. U 25. minuti utakmica je nakratko prekinuta kako bi kolumbijskom velikanu i na centru igrališta iskazali poštovanje, a čast da mu uruči cvijeće imala je kolumbijska manekenka Claudia Perlwitz.

Inače, unatoč suzama i emocijama na svom oproštaju Faustino Aprilla tijekom svoje karijere bio je sve samo ne plačljivko. Povlačio je pištolj zato što su neki prolaznici koračali njegovim puteljkom uz kuću, reprezentaciju je napuštao tijekom svjetskog prvenstva, a ne jednom je i kolumbijskim izbornicima govorio ono što nisu htjeli čuti.

Karijeru je započeo 1988. u Cucuta Deportivu, zatim je tri godine igrao u Atletico Nacionalu, a onda stigao u Europu. Prva stanica bila mu je Parma, zatim je prešao u Newcastle United i iz tog vremena itekako ga se sjećaju Dražen Ladić i navijači Dinama, a prije povratka na južnoamerički kontinent ponovno je jednu sezonu odigrao u Parmi. Po godinu dana još je igrao u Palmeirasu, Fluminenseu, SC Atlanteu i Atletico Nacionalu.