DIRLJIV OPROŠTAJ

Dinamov sjever posljednji put zasjao u Kužeovu čast

17.06.2013 u 21:33

  • +4

BBB-ovci su odali počast Josipu Kužeu

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač / CROPIX

Bionic
Reading

Dan nakon tužne vijesti da se više nikada neće vratiti na Dinamovu klupu, Dinamovi navijači, uglavnom Bad Blue Boysi, odali su dirljivu počast najdražem Treneru

Po dogovoru, oko 20 sati kod spomenika palim 'dinamovcima' u Domovinskom ratu okupilo se nešto više od tisuću navijača, koji su preko terena došli na sjevernu tribinu i sa sobom donijeli oko 3000 lampaša te preko gornje etaže razvili poruku 'Josip Kuže 1952 - 2013', a preko donje 'Zauvijek ćeš biti jedan od nas'. Napunili su središnji sektor svoga sjevera i u 20.45 zagrmili kao nekada.

Preminulom heroju prvo su posvetili svoj poklič 'Ti si ponos mog Zagreba grada...' a u idućih 20 vrlo glasnih minuta više puta skandirali neprežaljenom Joži i njegovu voljenom Dinamu. Završeno je s tri minute gromoglasnog pljeska, nakon čega je uslijedio mirni razlaz okupljene gomile.

Mnogi se nisu vidjeli godinama i osim uspomena na Josipa, česta tema je bila kada je tko zadnji put bio na sjevernoj tribini. Neki lani, neki prije tri godine... Ali svi su bili ovdje kada je Dinamo vodio Trener i kada je grad bio zaljubljen u plavu boju. I zato su uz klupu, na kojoj je nekad sjedio Trener - upalili plavi lampaš.

Posljednji ispraćaj Josipa Kužea je u petak na krematoriju Mirogoj u 14.30 sati.