BRAZILAC OTKRIVA

Scolari: Drogba, Ballack i Čech su me otjerali iz Chelsea

29.06.2009 u 09:53

Bionic
Reading

Brazilski stručnjak Luiz Filipe Scolari po prvi puta nakon otkaza na Stamford Bridgeu otvorio je dušu medijima optuživši igrače kao što su Drogba, Ballack i Čech da su opstruirali njegov rad u Chelseaju te ga tako otjerali iz kluba

Dovođenje Luiza Filipea Scolarije na mjesto trenera Chelseaja na početku prošle sezone činilo se kao potpuno logičan potez vlasnika Romana Abramoviča. Brazilac je s portugalskom reprezentacijom radio čuda, a to se od njega i očekivalo na Stamford Bridgeu.

Njegova prva službena utakmica i pobjeda nad Portsmouthom sa 4:0 potvrdila je očekivanja, no s vremenom sve je počelo blijediti te je rezultiralo otkazom nakon samo sedam mjeseci na klupi Chelseaja.

Daleko od očiju javnosti, igrači londonskog kluba nisu bili oduševljeni metodama treninga portugalskog stručnjaka te su ga malo pomalo počeli 'minirati', a to je priznao i sam Scolari koji je optužio Didiera Drogbu, Michaela Ballacka te Petra Čecha da su predvodili 'pobunu' svlačionice protiv njega.

'Danas su pravi vlasnici nogometa – igrači. Oni su ti koji odlučuju o svemu. Treneri u većini velikih europskih klubova nemaju dovoljno snage suprotstaviti se njihovim zahtjevima. Kome će čelnici kluba dati otkaz? Zvijezdama koje zarađuju od četiri do devet milijuna eura godišnje i imaju petogodišnje ugovore ili treneru? Naravno, prvi koji će se naći na udaru su treneri, a većina nogometaša danas je svjesna da može činiti što ih je volja', kazao je Scolari te nastavio svoju ispovijed.

'To je bio moj najveći problem u Chelseaju. Drogba, Ballack i Čech nisu prihvaćali moj način rada ni moje zahtjeve. Drogba mi je došao i rekao da ima probleme s mišićima te da mu treba dva mjeseca da se oporavi – u Cannesu! A Ballack navodno ima kronični problem sa stopalima te me tražio da ode u Köln, dok sam s Čechom imao drugi problem. On ima osobnog trenera za golmane, ali samo za sebe. Ja sam bio protiv toga. Pa ljudi, trener golmana mora sve golmane u klubu trenirati, a ne samo jednog. Čech je postao nakon toga izuzetno neugodan, da bi me na kraju potpuno ignorirao. Odmah sam shvatio da u svlačionici imam neprijatelje. Nakon svega su na igračevu stranu stali i čelnici kluba i to je bilo to', završio je Scolari razgovor s O Globom.