POJAČANJE IZ SL. BELUPA

Igor Jugović celjski je adut u europskim natjecanjima

11.06.2013 u 11:32

Bionic
Reading

Bivši nogometaš Zagreba, kazahstanskog Irtiša, pulske Istre 1961 te Slaven Belupa, Igor Jugović karijeru će nastaviti u slovenskom prvoligašu iz Celja

Da se može u inozemstvo i ako ne igrate za Dinamo, Hajduk ili Rijeku, potvrdio je i 24-godišnji Igor Jugović, zagrebački dečko koji igra na poziciji zadnjeg veznog, a osim igranja u tri hrvatska prvoligaša, nastupao je i za sve mlađe hrvatske selekcije.

'Bio sam pet godina u Zagrebu, potom sam otišao u Kazahstan. A zašto tamo? Bila je to avantura. Bio sam ozlijeđen i ostala su svega tri dana do kraja prijelaznog roka. Prihvatio sam ponudu, no tamo nema velikog profesionalizma i to bi možda bila dobra zemlja za završetak karijere. Igrao sam dva derbija po poluvrijeme, no vidio sam da to nema smisla, da sam još premlad, i zato sam se vratio, da se vratim u život. Potom sam otišao u Istru, a ovu sam polusezonu proveo u Koprivnici', rekao je za tportal.hr Igor Jugović

A kako je došlo do poziva iz Celja?

'Tamo je trener Miloš Rus, isti onaj koji je vodio Zagreb u vrijeme dok sam nosio dres 'pjesnika', pa me se, nadam se, sjetio po igrama koje sam pružao pod njegovim vodstvom. Osim toga, Celje će u novoj sezoni igrati kvalifikacije za Europsku ligu, što je svakako velik izazov', zaključio je Jugović, otkrivši da je potpisao ugovor sa slovenskim klubom na dvije sezone.

Celje je prošlu sezonu zauzelo peto mjesto na tablici, no igrali su Rusovi igrači finale slovenskog kupa, a kako je njegov osvajač, odnosno Maribor, u kvalifikacijama za Ligu prvaka, tako se i Celjanima otvorilo mjesto u europskim kvalifikacijama.