ČETIRI GODINE

Glen Johnson potpisao za Liverpool

27.06.2009 u 12:28

Bionic
Reading

Dosadašnji desni bek engleskog Portsmoutha Glen Johnson potpisao je ugovor s Liverpoolom. Transfer u trajanju od četiri godine službeno je potvrđen, a odšteta se procjenjuje na 20 milijuna eura

Johnson u akciji

JJohnson je dijelu hrvatske javnosti ostao u sjećanju kao desni bočni u dvoboju mladih selekcija Hrvatske i Engleske u Londonu. Hrvati su slavili sa 3:0, a siroti Glen ostao je isfrustriran minijaturama Danijela Pranjića koji ga je 'terorizirao' svih 90 minuta.

No otad je prošlo šest godina i Johnson je dogurao do prvog sastava najbolje engleske vrste (15 nastupa) i do statusa vrhunskog beka. U međuvremenu je po tri godine igrao za Chelsea i Portsmouth, a osim Liverpoola, za njega su bili zainteresirani bivše gazde sa Stamford Bridgea.

'Željeli smo kvalitetnog igrača i dobili smo ga, a važno je i što je Englez jer nam je lakše prijaviti momčad za Ligu prvaka. Možda je ključan pri odabiru bio njegov mentalitet, riječ je o rođenom pobjedniku', hvali svog novog igrača trener Liverpoola Benitez i dodaje kako je ostao impresioniran u razgovoru s Johnsonom.

U nastavku intervjua za službenu klupsku stranicu Benitez je rekao i kako je njegov prvi izbor na poziciji desnog beka u prošloj sezoni - Alvaro Arbeloa - u pregovorima oko produljenja ugovora, ali i kako će klub prihvatiti kvalitetnu ponudu za njega ako je dobije.