NEMA OPUŠTANJA

Štimac: Lipanj je uvijek problematičan, a Škoti dolaze po pobjedu

04.06.2013 u 12:40

Bionic
Reading

Iako je Škotska u skupini A kvalifikacija za SP u Brazilu uvjerljivo posljednja, sa samo dva osvojena boda, hrvatski izbornik Igor Štimac maksimalno ozbiljno tretira sljedeće suparnike jer zna da bi gubitak dva ili čak i tri boda mogao biti koban

Ako je suditi po ozbiljnosti Igora Štimca, Škotska u Zagrebu nema što tražiti. Naime, Štimac kroz razgovore s igračima, ali i benigna novinarska pitanja o snazi Škota, svoje igrače želi držati maksimalno koncentriranima na zadatak koji je pred njima. Dakle, samo dva osvojena boda i posljednje mjesto Škota u skupini za Štimca nisu nikakvo mjerilo, već naprotiv.

'O tome stalno govorim i upozoravam. Imamo sa Škotima tri remija, što je samo po sebi neugodna tradicija, a pri tom moramo se sjetiti i lipanjskih neuspjeha moja dva prethodnika, zbog kojih smo ostajali bez velikih natjecanja. Ova tri boda donose nam mir uoči ljetnih mjeseci i pripreme za jesenske dvoboje sa Srbijom odnosno Belgijom. I zato sam siguran da će svi igrači jednakom snagom, bez obzira na iscrpljujuće mjesece, ali i poteškoće suparnika što se na kraju mogu pretvoriti i u njihovu prednost, napraviti sve da uzmemo tri boda', rekao je Igor Štimac.

Štimac se nije želio osvrtati ni na brojne izostanke u škotskoj momčadi, dok je svoje, Ćorlukin i Modrićev, prokomentirao ovako.

'Treninzi će dati odgovor tko će ih zamijeniti. Sasvim sigurno u igru će Schildenfeld, koji je na prekrasan način zaključio sezonu, a svojim pogotkom svom klubu PAOK-u donio veliko natjecanje. Za zadnjeg veznog konkurira dosta igrača, a to su Kovačić, Badelj i Ademi. No o njima ću odlučiti na dan utakmice. Što se Jelavića tiče, njegova je ozljeda sanirana. Kroz sljedeća dva treninga, u utorak i srijedu, pokušat ćemo uvježbati dvije varijante kojima moramo dobiti Škotsku.'

Štimac je siguran da Škoti u Zagreb ne dolaze s 'bijelom zastavom' jer, kaže, Strachana poznaje još iz igračkih dana, dok je Škot nosio dres Coventryja.

'Škoti moraju osvojiti četiri boda u posljednje četiri utakmice, kako ne bi pali u posljednji bubanj. Škotska u Zagreb dolazi s jakim imperativom i dolazi pobijediti Hrvatsku, to budite sigurni'.

Istog dana, to jest u petak, svoj će dvoboj igrati Belgija i Srbija, no našeg izbornika taj dvoboj u ovom trenutku očito ne zanima. Barem ne za javnost.