PLODONOSNA SURADNJA

Šime Vrsaljko prema Bayeru iz Leverkusena

03.06.2013 u 12:42

Bionic
Reading

Šime Vrsaljko je nakon tri i pol godine provedene u seniorima Dinama jedan od igrača kojemu je nastavak karijere u plavom dresu pod znakom pitanja

U Dinamu traže bočnog obrambenog igrača, što nipošto ne znači da je Vrsaljko prekrižen, ali će se ponude koje bi dolazile pozornije osluškivale nego do sada. Šimi je u odnosu na razdoblje prije dvije godine (točnije do gostovanja u Malmöu gdje je krenula stagnacija) cijena pala i danas njegov transfer zvuči prilično realno.

Motoričan je i još uvijek mlad (tek napunio 21 godinu), ima europskog iskustva i četiri nastupa za reprezentaciju, a iskoristiv je i u veznom redu što Dinamovi treneri nisu okušavali unatoč brojnim prilikama.


Sportske novosti doznaju da je Zadranin, koji je u Dinamo došao sa 14 godina, na meti Bayer Leverkusena i ime tog kluba odmah uvećava mogućnost realizacije. Poznata 'osječka veza' u Leverkusen je svojedobno transferirala Vranješa, Babića, pa Živkovića i Vidu, a Domagoj Vida nedavno je besplatno ustupljen Dinamu od kuda je bogato prodan u Kijev... Na posudbu je sada iz Bayera u Maksimir došao i čileanski napadač Fernandes, a u Bundesligu žele dovesti upravo Vrsaljka.

Iz njemačke perspektive ključ transfera je povratak sjajnog španjolskog beka Daniela Carvajala (koji je samo jedan dan mlađi od Vrsaljka) u redove matičnog Real Madrida koji će vrlo vjerojatno iskoristiti klauzulu o reotkupu koja je jasno istaknuta u ugovoru. Vrsaljka vide kao igrača koji bi sanirao rupu nastalu tim odlaskom, a realizacija transfera ovisit će o visini odštete koja još nije istaknuta niti u kuloarima. Dinamo vjerojatno neće prsitati na manje od tri milijuna eura, ali posudba Fernandesa i njegova budućnost otvara još niz mogućnosti koje bi zadovoljile i Dinamo i 'apotekare'.