POSAO U JUŽNOJ AFRICI

Hristo Stoičkov preuzeo Mamelodi Sundowns

26.06.2009 u 12:19

Bionic
Reading

Proslavljeni bugarski nogometaš Hristo Stoičkov postao je novi trener južnoafričkog kluba Mamelodi Sundownsa potpisavši dvogodišnju vjernost

Trenerska karijera je potpuno nepredvidljiva, a to potvrđuje i put Hriste Stoičkova koji je nakon briljantne nogometne karijere zasjeo na izborničku klupu bugarske reprezentacije da bi nakon svega potpisao za južnoafrički klub Mamelodi Sundowns.

Mamelodi je do imenovanja Stoičkova dva mjeseca bio bez trenera jer je dosadašnji trener Henri Michel napustio klub, prije nego što ga je preuzeo bugarski stručnjak.
Osim zbog činjenice da je preuzeo novi klub, Stoičkov se u medijima pojavljuje kao akter namještanja utakmica u Rumunjskoj, gdje ga je predsjednik Timishoare Marian Iancu optužio da je utjecao na ishod utakmice između Uniree i Steaue Bukurešt.

Prema pisanju lista Dnevnik, Iancu tvrdi da je Stoičkov naredio bugarskom sucu Antonu Genovu da sudi za Unireu. Naime, Genov je pozvan da sudi taj meč jer je bio od izuzetne važnosti za ishod rumunjskog prvenstva, a konačan rezultat od 1:1 pomogao je Unirei da osvoji naslov.

'Meni bliski ljudi su me obavijestili da je Stoičkov naredio Genovu da pomogne Unirei. Što mogu onda očekivati od takve utakmice? Ja sam iskusni poslovni čovjek i mene se ne može lako prevariti. Koliko je meni poznato, Stoičkov je vjenčani kum Genovu i kum njegovoj djeci', kazao je Iancu.