HRABRO SRCE MILANA

Gattuso nije imun na zov Chelseaja

17.06.2009 u 09:56

Bionic
Reading

Požrtvovni veznjak Milana Gennaro Gattuso (31) nema ništa protiv prelaska u Chelsea. Talijanski reprezentativac se odlično slagao s Carlom Ancelottijem, koji je od ove sezone na klupi 'bluesa'

Gdje god da je igrao, navijači su ga cijenili. Gennaro Gattuso im nije pružao pogotke ni velike majstorije, ali je ljubav s tribina 'kupovao' pretrčanim kilometrima i velikom požrtvovnošću. Posljednjih deset godina je neizostavni dio najboljih 11 Milana, no možda je došao i njegov kraj na San Siru.

Trener Carlo Ancelotti je napustio Milan i otišao u Chelsea. Talijanski stručnjak rado bi u klub doveo tog defenzivnog veznjaka, a ni sam Gattuso nije ostao imun na zov iz Engleske.

'Volim Premiership. To je najbolja liga za mene i moje karakteristike. Sviđaju mi se Škotska i Engleska, jer kada je utakmica završena, tada je stvarno i gotova. U Italiji to nije tako, utakmica ne završava nakon 90 minuta. Ni za jedan, dva ili tri dana. Ako sudac pogriješi u Italiji, mi tada previše pričamo', pojasnio je Gattuso te dodao:

'Ancelotti je za mene velika osoba i veliki trener i jako je inteligentan.'

Iako se Gattuso, kojeg ugovor s 'rossonerima' veže do 2011, nije izjasnio o svojem prijelasku u londonski klub, njegov agent Andrea D'Amico tvrdi da on s Ancelottijem ima poseban odnos koji bi želio nastaviti.