EP U-21

Pobjeda Engleza, Nijemci i Španjolci remizirali

16.06.2009 u 10:12

Bionic
Reading

U Švedskoj je u ponedjeljak počelo Europsko nogometno prvenstvo igrača do 21 godine. U skupini B Španjolska i Njemačka su odigrale 0:0, a Engleska je svladala Finsku 2:1

Nogometni stručnjaci, treneri, menadžeri i skauti od 15. do 29. lipnja pohode Švedsku gdje se održava 17. europsko prvenstvo reprezentacija do 21 godine. Turnir se održava u četiri grada - Halmstadu, Helsingborgu, Gothenburgu i Malmu - a prvi su na travnjak izašli igrači iz skupine B.

U utakmici između Španjolske i Njemačke u Gothenburgu nije bilo pogodaka. Čvrsti dvoboj u kojoj su obje momčadi zajedno uputile deset udaraca prema golu prošao je u terenskoj inicijativi 'furije', ali koja nije pronašla rupu u obrani 'elfa'.

S druge strane, Englezi su u Halmstadu stigli do očekivana tri boda, ali na puno teži način. 'Gordi Albion' je poveo Leea Cattermole u 15. minuti, ali do odmora je iz jedanaesterca izjednačio Tim Sparv. Ipak, da ne dođe do iznenađenja sjajnim pogotkom glavom pobrinuo se Micah Richards u 53. minuti. Finci su imali loptu više u nogama i znatno više udaraca prema golu, ali nije bilo dovoljno da izvuku barem bod.

U skupini A igraju domaćin Švedska, Bjelorusija, Italija i Srbija.