USPJEŠNA MOTIVACIJA

Trener pustio film '300', a igrači razbili Boca Juniorse

16.06.2009 u 09:58

Bionic
Reading

Trener argentinskog Racinga pustio je svojim igračima prije utakmice 17. kola video isječak iz filma '300' kako bi ih motivirao. Očigledno je u tome uspio, jer su Boca Juniorsi nastradali sa 3:0

U nogometu treneri na raznorazne načine pokušavaju podići moral svojih igrača te ih još više motivirati. Sada su u modi kratki video isječci popularnih filmova s povijesnom tematikom. Tako je prije finala Lige prvaka strateg Barcelone Pepe Guardiola pustio svojim igračima dijelove filma 'Gladijator', a video uradak je bila i kompilacija s potezima Barceloninih prvotimaca.

Nešto slično je u subotu napravio i trener Racinga Ricardo Caruso Lombardi. On je svojim zvijezdama pustio sažetak filma '300', u koji je uključio fotografije njihovih navijača. To je očito inspiriralo domaćine koji su pred punim stadionom razbili Boca Juniorse sa 3:0 te skočili na sedmo mjesto prvenstva, dok su gosti pali na 15. poziciju.

'Bilo je jako emocionalno. Rekao sam im - dečki to ste vi', izjavio je trener Lombardi. 'Bilo je lijepo pobijediti Bocu, ali nas čeka još puno posla.'

Zasigurno će igrači Racinga na sličan način biti motivirani i prije sljedećeg prvenstvenog ogleda s Gimnasia de Jujuy. Jedino je nepoznato hoće li im njihov strateg pustiti reprizu ili osmisliti novi video uradak.

Film '300' govori o 300 Spartanaca koji su poginuli braneći Grčku od višestruko brojnijih Perzijanaca na Termopilima.