OSUDE SA SVIH STRANA

HNS: Protiv Mamića pokrenut ćemo disciplinski postupak

15.03.2013 u 16:55

Bionic
Reading

Nakon što je izvršni predsjednik Dinama te član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Zdravko Mamić neprimjerenim jezikom napao ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, javili su se i iz HNS-a

Gostujući na Soundset radiju Mamić je dosad neviđenim vokabularom izvrijeđao ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića kazavši kako 'on (ministar Jovanović - op. a.) mrzi sve što počinje s hrvatskim; on ima krvna zrnca koja mrze sve što je hrvatsko'.

Njegove riječi naišle su na široku osudu, pa su se tako javili priopćenjem iz Hrvatskog nogometnog saveza.


'Hrvatski nogometni savez smatra kako svaki sportski djelatnik treba odgovarati kao pojedinac za svoje riječi i djela, pa se stoga moramo ograditi od posljednje izjave gospodina Zdravka Mamića za Soundset radio.

Hrvatski nogometni savez smatra izjave člana Izvršnog odbora HNS-a gospodina Zdravka Mamića neprihvatljivima, a takav način komunikacije neprimjerenim.

Kao član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, gospodin Zdravko Mamić, kao i svi nogometni djelatnici, dužan je poštivati odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika. Budući da je gospodin Mamić svojom izjavom povrijedio spomenuti Kodeks, protiv njega će biti podnesena prijava radi pokretanja disciplinskog postupka', stoji u priopćenju.

Oglasio se i Hrvatski olimpijski odbor:

'Hrvatski olimpijski odbor (HOO) osuđuje izjave koje je izvršni direktor NK Dinama Zdravko Mamić u današnjoj emisiji Soundset Plavog radija iznio na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Sadržaj, ton i način njegovih izjava neprihvatljive su i potpuno neprimjerene u svakom civiliziranom društvu. One se kose sa svim načelima Olimpijske povelje te ih treba najoštrije osuditi.

HOO podržava sve napore Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta usmjerene ka boljitku hrvatskog sporta.'