NOVI GALACTICOS

Kaka: Nisam želio otići, ali to je bilo u interesu Milana

09.06.2009 u 09:17

Bionic
Reading

Budući da su i Real Madrid i Milan objavili da je Kaka prodan 'kraljevskom klubu', javnosti se obratio i protagonist priče i kazao da nije želio otići iz Milana, ali je morao zbog financijske krize i dobrobiti talijanskog kluba

Nakon objave transfera, konferenciju za novinare u Brazilu je održao i Kaka te je javnosti objasnio pozadinu ovog prelaska.

'Moja želja je bila ostati u Milanu, no svjetska financijska kriza je utjecala i na klubove, posebice na Milan. Zbog toga sam razgovarao s čelnicima Milana te smo odlučili da bi za sve bilo najbolje da me se proda', objasnio je Kaka, od kojeg se očekuje da u Realu nosi broj pet, koji je nosio veliki Zidane.

'Nositi broj pet je velika odgovornost. Zidane je bio fantastičan igrač i ne bih želio nositi njegov broj, no pričekajmo još neko vrijeme da odlučim', rekao je Brazilac.

Kaka se suočio i s pitanjem što za njega znači dolazak u Real.

'Nevjerojatan je izazov igrati za Real. Imam 27 godina i kao igrač sam osvojio sve što se moglo osvojiti. Dolazim u Real kao ponajbolji igrač svijeta i želim s novim klubom osvajati naslove, to je ono što me motivira', kazao je Kaka, a savjete o Madridu dobio je i od Beckhama koji mu je nahvalio klub, no isto tako Brazilac je priznao da je transfer dogovoren puno ranije, ali je odlučio o svom prelasku progovoriti tek kad klubovi to priopće javnosti.