ŽESTOK ODGOVOR

Ministar Jovanović 'oprao' licemjerni HNS

26.02.2013 u 19:21

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez imao je sjednicu Izvršnog odbora na kojoj je glavna tema bila pismo predsjednika Uefe Michela Platinija upućeno premijeru Zoranu Milanoviću zbog nasilja na utakmicama hrvatskih klubova

HNS je pokazao prema Vladi tvrdeći kako ona nije dovoljno napravila u borbi protiv huliganizma, ali mu je sada žestoko odgovorio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

'Mi se uopće nismo pronašli u tome. Mi radimo, za razliku od Hrvatskog nogometnog saveza koji prodaje demagogiju i licemjerje,' rekao je Jovanović za RTL televiziju.


Što se tiče HNS-ovog priopćenja u kojem se proziva Vlada 'zbog neučinkovitih mjera nadležnih institucija RH zaduženih za navedeni problem' Jovanović je dodao:

'Suvišan je komentar na taj pamflet. Onaj tko ga je pisao nije za dijalog, već prodaje maglu. HNS treba početi raditi jer se tamo sadržajno ništa nije promijenilo.'

Inače, ministar Jovanović je napomenuo kako su ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, policije i pravosuđa odradila niz sastanaka na temu osiguranja uvjeta za prevenciju nasilja i huliganizma na stadionima, što će s ponosom prezentirati svima, pa i Uefi.