ON JE SAMO IGRAO NOGOMET

Maradona: Ubojica nisam, a moj dug neka plati Napoli

26.02.2013 u 14:55

Bionic
Reading

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena Diego Maradona (52) u ponedjeljak se vratio u Italiju kako bi pokušao očistiti svoje ime od optužbi za utaju poreza

Talijanski poreznici Maradonu terete za otprilike 40 milijuna eura neplaćenog poreza iz perioda dok je igrao za Napoli između 1984. i 1991. godine, perioda u kojem je klubu donio jedina dva naslova talijanskog prvaka u njegovoj povijesti.

Zbog toga je Maradona izbjegavao posjete Italiji posljednjih godina, a i svaki put kada bi stigao na Apeninski poluotok poreznici su mu stvarali neugodnosti, oduzimavši mu tako vrijedne satove i skupocjeni nakit kao oblik naplate duga.

'Nisam ubio nikoga. Imao sam povjerenje u ljude koji su potpisivali moje ugovore, ali ja nisam bio prisutan. Ja sam vani trenirao na igralištu i zato ne razumijem zašto talijansko pravosuđe traži 40 milijuna eura', rekao je Maradona u svom obraćanju javnosti.

'Zašto ja moram platiti, a ne oni (klupski dužnosnici Napolija, op.a.). Ja sam žrtva jer sam zarađivao puno, ali nisam znao ništa o ugovornim stavkama. Došao sam ovdje jer nisam nikoga ubio. Ako talijanski predsjednik Napolitano želi razgovarati sa mnom, sve ću mu objasniti', dodao je 'mali zeleni'.

'Došao sam ovdje kako bih istjerao pravdu. Želim se moći vratiti u Italiju i gledati utakmice Napolija zajedno sa svojim unukom. Želim da mi unuk vidi što mu je sve djed napravio i da me ne pamti kao osobu koja je izbjegavala platiti porez, jer to nisam. Želim vjerovati da pravda postoji. Želim pravdu kako bih mogao slobodno doći u Italiju i Napulj'.

Maradona će u utorak navečer otputovati za Dubai, gdje obavlja dužnost sportskog ambasadora grada, ali bi se u Napulj mogao vratiti u petak kako bi gledao derbi talijanske Serije A između Napolija i Juventusa.