POSJET SARAJEVU

Nakon proživljenog pakla, Džeko slavi svaki dan

07.06.2009 u 12:28

Bionic
Reading

Drugi strijelac lige i novog prvaka Njemačke, Wolfsburga, Edin Džeko prava je atrakcija u Bosni i Sarajevu. N, ne samo tamo. već i u Njemačkoj, pa su ga novinari Bilda posjetili u rodnom gradu. Ispričao im je Džeko nekoliko detalja iz teškog djetinjstva, a za kraj razgovora pozvao na pivo

'Sjećam se da sam puno plakao kao dijete jer je svakog trenutka postojala mogućnost da te netko ustrijeli. Majka mi je spasila život kada mi jednom nije dopustila da igram nogomet s prijateljima na livadi. Par minuta kasnije granata je pala na tu livadu i mnogi moji prijatelji su poginuli', ispričao je Džeko novinarima jednu od tužnih slika svoga djetinjstva. Nažalost, takvih je dana bilo jako mnogo jer je Džeko živio u Bosni za vrijeme rata.

'Tog dana kada mu nisam dala da ide na nogomet, imala sam neki čudan osjećaj da će se nešto loše dogoditi', rekla je majka Belma.

'Kada je Edinu bilo pet godina, započeo je rat u Bosni i do svoje desete godine on zapravo nije imao život. Kuća nam je bila uništena, auto također. Izgubili smo mnogo rodbine', potvrdio je tata Mithat.

Napadač Wolfsburga trenutačno uživa u Bosni, a tamo ima i status zvijezde. No bez obzira na to, za vrijeme razgovora s novinarima prišlo mu je 20-ak djece tražeći autograme. Posljednji među njima je zaplakao, ali Džeko je reagirao ljudski. Posjeo ga je u krilo i obrisao suze. Otkrio je da mu novac nije najvažniji, i da mu nisu potrebni luksuzni automobili.

'Vozim Audi A3, ne trebaju mi Ferrariji i Porchei da bih se dobro osjećao. Vlastitu kuću još gradim, nije gotova', zaključio je Džeko te još jednom potvrdio svoju skromnost.

'Vidjet ćete da je kod nas život sada lijep. Dajemo si oduška i slavimo čak i ako nemamo nekog razloga za slavlje. Hajdemo na pivo!'