AFRIČKI KUP NACIJA

Mali bolji od Gane u borbi za treće mjesto

09.02.2013 u 21:45

Bionic
Reading

Nogometaši Malija osvojili su treće mjesto na Afričkom Kupu nacija, koji će u nedjelju završiti u Južnoafričkoj Republici finalnom utakmicom Burkine Faso i Nigerije. Pobijedio je Mali s 3:1 Ganu

Ganski reprezentativci očigledno su još i danas osjećali traume iz polufinalnog ogleda kada su, iako veliki favoriti, izgubili utakmicu od Burkine Faso, slabijim izvođenjem penala.

Grogirana Gana tako je primila prvi pogodak u 21. minuti (Mamadou Samassa), a početkom drugog dijela je Seydou Keita povećao na 2:0. Čak nije Gana uspjela niti unijeti dramatiku u ovaj ogled u vidu činjenice što je Mubarak promašio jedanaesterac u 58. minuti.

Osam minuta prije kraja je Kwadwo Asamoah smanjio na 2-1, ali je ostalo premalo vremena da Gana dođe do produžetaka i mogućeg nastavka borbe za trećim mjestom. Čak štoviše, u sudačkoj nadoknadi, kada su svi Ganci jurili prema naprijed, primili su novi pogodak. Sjajan je volej potegnuo Sigamary Diarra za konačnih 3:1.

Zanimljivo da su na prošlom Kupu nacija iste dvije reprezentacije igrale za treće mjesto, a i tada je Mali slavio (bilo je 2:0).

U nedjelju će, dakle, s početkom u 19 sati o novom prvaku Afrike odlučiti Nigerija i Burkina Faso. Utakmica se igra u Johannesburgu.