BUNDESLIGA

Bayern bez Mandže razbio Schalke

09.02.2013 u 20:46

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna nastavljaju nezaustavljivo kročiti njemačkim prvenstvom. U sklopu 21. kola su tako na Allianz Areni svladali Schalke 4:0 u utakmici koju je s klupe odgledao Mario Mandžukić

Iako je u tri ligaška kola nakon zimske stanke postigao pet golova, te izbio na čelo ljestvice bundesligaških strijelaca trener Bayerna Jupp Heynckes odlučio se u ovom susretu Mandžukića odmoriti i priliku u vrhu napada dati Mariju Gomezu. Napravio je tako još neke promjene, pa je susret nakon dugo vremena započeo i Nizozemac Arjen Robben

U ovom susretu dva je gola za Bayern zabio David Alaba, a po jednog Bastian Schweinsteiger i Gomez. Prvog je Alaba zabio već u 19. minuti iz jedanaesterca koji je izborio Franck Ribery nakon prekršaja Marca Högera u kaznenom prostoru. Već 13 minuta kasnije zabio je Schweinsteiger iz slobodnog udarca i usmjerio utakmicu na mlin domaćina.

U drugom dijelu Alaba je svoj treći ovosezonski gol zabio iz igre nakon asistencije Gomeza, dok se potom sam Gomez upisao među strijelce nakon dodavanja Robbena i zabio također svoj treći ovosezonski gol.

Alaba se nakon ovog susreta može pohvaliti da je prvi Austrijanac koji je zabio dva gola za Bayern u bundesligaškoj povijesti.

Nakon 21 odigranog kola Bayern ima 15 bodova prednosti nad drugoplasiranom Borussijom Dortmund.

Njemačka 1. liga, 21. kolo
Bayern Munchen 4 0 Schalke 04
Strijelci
1:0 D. Alaba (11m, 19') 2:0 B. Schweinsteiger (32')
3:0 D. Alaba (51') 4:0 M. Gomez (64')
Sastavi
M. Neuer
B. Schweinsteiger (73' L. Gustavo Dias)
D. Alaba
J. Boateng
P. Lahm (73' Rafinha)
A. Robben
Dante
T. Kroos
J. Martínez
F. Ribery (73' D. Contento)
M. Gomez
T. Hildebrand
R. Neustädter
S. Kolasinac
J. Matip
B. Höwedes
M. Höger (64' Raffael)
J. Jones
C. Metzelder
M. Bastos (72' J. Farfan)
T. Barnetta
T. Pukki (78' E. Goncalves de Oliveira)
Žuti kartoni
M. Höger 56'