DERBI U ZAGREBU

Basta: S Hrvatima moramo igrati hladne glave

07.02.2013 u 11:08

Bionic
Reading

Hrvatska je u Londonu demontirala Južnu Koreju, dok je slijedeći protivnik 'kockastih' u kvalifikacijama za svjetsko nogometno prvenstvo, Srbija, svladala Cipar. Iako do ogleda u Zagrebu ima više od mjesec dana misli su okrenute tom meču

Srpski branič Dušan Basta najavio je kako zagrebačkom ogledu s Hrvatskom, u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, treba pristupiti hladne glave.

Izabranici Siniše Mihajlovića su u srijedu u prijateljskoj utakmici nadigrali Cipar s 3:1, a među strijelcima je bio i Basta.

'Treba stalno pobjeđivati, i protiv jačih i protiv slabijih suparnika. Tražili smo svoju igru, mislim da ide ka boljem, a posebno je važno što smo ovu pobjedu ostvarili prije dvoboja protiv Hrvatske', poručio je za srpske medije 28-godišnji branič Udinesea.

Hrvatska i Srbija igrat će u Zagrebu, 22. ožujka. Naša reprezentacija nakon četiri odigrane utakmice ima deset bodova i dijeli vrh ljestvice s Belgijom, dok je Srbija na trećem mjestu sa samo četiri boda.

'Hrvatska ima jako dobru reprezentaciju, ali to je derbi skupine, a derbi se igra srcem. Bit će to neizvjesna utakmica. Treba igrati hladne glave, bit će to dvoboj s dosta emocija, ali sve treba proći sportski. Ne gledamo njih, već kako popraviti svoju igru', istaknuo je Basta


Uz Bastu, dvostruki je strijelac u Nikoziji bio veznjak Twentea Dušan Tadić

'Atmosfera baš nije bila nogometna, ali smo i ovih 90 minuta iskoristili na pravi način. Uvijek je lijepo kada se pobijedi, makar i u prijateljskoj utakmici. Još bolje smo se upoznali, dodatno uigrali i pobjeda nad Ciprom i prošla nad Čileom su definitivno plod napretka u našoj igri. Samo smo protiv Makedonije loše izgledali, sve ostale utakmice igrali smo dobro', rekao je srpskim medijima Tadić

'Znam da je Hrvatska sljedeća tema, ali ima još mjesec i pol dana do te utakmice, puno će se pričati. Hrvati imaju dobru reprezentaciju. Znamo da u Zagrebu moramo pobijediti, tako ćemo se i pripremati. Čuo sam da je Hrvatska pobijedila Južnu Koreju s 4:0, svaka čast, ali vidjet ćemo kako će protiv nas', dodao je Tadić.